Кад неко нема блама: Туђманов Србин баца паралеле са Косовом

Предсједник СДСС у Хрватској и саборски заступник Милорад Пуповац изјавио је да много сличности има у положају Срба на Косову и у Хрватској. Разлика је ваљда у томе што он од тога не зарађује на Косову.

уторак, август 1, 2017 / 11:37

Он је позвао Србе с Косова да се организују и створе институције у складу са међународним документима.

„Радо ћемо сарађивати са вама и размјењивати искуства, јер је много сличности у вашем и нашем положају (Срба у Хрватској)“, рекао је Пуповац у интервјуу листу Јединство.

Говорећи о предстојећем обиљежавању годишњице акције етничког чишћења Срба под именом „Олуја“ у Хрватској, Пуповац се слаже да су те манифестације непомирљиве за два народа, те да не зна докле ће бити тако.

„Потрудићемо се да се о томе више говори, да се каже све што се може и има за рећи. Тада ће, вјерујем, бити лакше да се сагледају разлози за непомирљивост и за помирљивост“, рекао је Пуповац, који је и предсједник Српског националног вијећа.

Волио би, казао је, да Хрватска већу пажњу посвети унапређењу положаја Срба у Хрватској. Пуповац, наиме, сматра да би односи Србије и Хрватске много могли да релаксирају живот српског становништва у Хрватској.

Наравно, као и до сада је јасно да је Пуповац све рекао да ништа не каже, ништа није предвидио, ничему се не нада, осим својим високим апанажама које читав свој живот добија из буџета клерофашистичке Републике Хрватске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *