Кад је Република Српска, посљедњи пут, лансирала ракету?

Ова анализа је чисто као илустрација, чија нам је технологија ближа. А ради се о «ракетној науци», што је синоним за паметног човјека у САД. Да ли нам је ближи Сојуз, или Теподонг-2? О Јангу Ливеју (који је кинеска замјена за Јурија Гагарина), и његовој шетњи по свемиру (космос, васиона); а у којој није прошао […]

понедељак, април 27, 2009 / 14:38

Ова анализа је чисто као илустрација, чија нам је технологија ближа. А ради се о «ракетној науци», што је синоним за паметног човјека у САД.

Да ли нам је ближи Сојуз, или Теподонг-2?

О Јангу Ливеју (који је кинеска замјена за Јурија Гагарина), и његовој шетњи по свемиру (космос, васиона); а у којој није прошао као Лајка; не вриједи у овом тренутку ни говорити. Зато што су «Небеске кочије» (да се читаоци не замарају са кинеском транслитерацијом), потпуна и од стране Кинеза легално купљена копија Сојуза.

Провјерена технологија.

Зато је С. Кореја наставила свој бојкот нуклеарних преговора, без обзира на напоре руског министра иностраних послова, који у дипломатским круговима важи за веома способног појединца. Посјета Пјонгјангу, дакле, није уродила плодом.

Свима онима којима је Пјонг-јанг асоцијација на Пинг-понг, неће уопште бити јасно, зашто је руски министар путовао и у Ј. Корејску престоницу Сеул, тј. мјесто одакле нам долазе робне марке типа Самсунг.

Без обзира што је Сергеј Лавров рекао у уторак, односно да неки помак у питањима нуклеарног програма Сјеверне Кореје није вјероватан, он је одлучан да настави своје посредничке напоре. У прво вријеме Лавров посјећује обе стране Корејског полуострва, у тренуцима буђења нове кризе, која је везана за лансирање Теподонг-2 ракете, односно (по причи и изворима из С. Кореје) комерцијално-цивилног сателита, који у овом тренутку емитује сјевернокорејске патриотске пјесме из свемира.

Знате ли фреквенцију сјевернокорејског сателита на кратким таласима? Редакција Фронтал.РС зна, али јој се лично морате обратити за вишезнаменкасту бројку.

Нешто , условно речено, као што то обављају ТВ БН или сличне домаће тв-куће, емитујући наше народњаке у дијаспору. С тим, што ови бродкастери из С. Кореје, немају посредника при техничком доласку до конзумента. А то неком, са економске тачке гледишта, мора природно баш засметати.

Лансирање спорног ракетног носача (било пројектила, било цивилног сателита), одиграло се још 05.04.2009. године, те загријало међународне односе. Највише по питању тога, да ли је С. Кореја у стању у исту ракету убацити и нуклеарну главу, при чему би обале Сједињених Америчких Држава, у овом случају и теоретско-технолошки, долазиле у циљни домет.

СавБез (Савјет бјезбједности УН), и Међународна агенција за контролу атомске енергије, назвали су лансирање «војном вјежбом» и осудиле тај потез.

На Далеком Истоку, С. Кореја игра улогу демографског и дисциплинованог етнографског резервоара, отприлике као Турска у евроазијским надгорњавањима.

Требамо се само сјетити одлука тог истог СавБеза у 1992. или 1995. години, па ће нам бити јасно (поготово 1999. године), да ли су они истинити и правилни.

Зашто је С. Кореја, земља која граничи са Кином, Русијом, Ј. Корејом (америчким сателитом са значајном опозицијом агресивној и ратној политици САД), те на мору са још десетинама стратешки заинтересованих страна, као што су Јапан или Аустралија, тако битна геостратешка кота?

На Далеком Истоку, С. Кореја игра улогу демографског и дисциплинованог етнографског резервоара, отприлике као Турска у евроазијским надгорњавањима.

Његово пуцање, имало би далеко већи утицај на домаће друштво (погледајте ко су само најбројније мањине у свим земљама свијета, а да не причамо о косооким Кинезима), него што то може икаква Глобална Економска Криза (ГЕК-ОУН).

С тим у вези, сви домаћи политички фактори, морају помно пратити развој таквих ситуација, будући да у том случају не треба бити пуно генијалан, да би се предвидила будућност.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *