Кад иде, иде: Русија се проширила на Охотском мору

Комисија УН за одређивање граница континенталног појаса званично је предала Русији документ у којем се за руски континентални појас признаје дио од 52.000 километара квадратних у Охотском мору, рекао је министар за природне ресурсе Русије Сергеј Донској. Овим документом УН је званично потврдио проширење територије Русије у Охотском мору. У састав руског континенталног појаса, како […]

субота, март 15, 2014 / 13:28

Комисија УН за одређивање граница континенталног појаса званично је предала Русији документ у којем се за руски континентални појас признаје дио од 52.000 километара квадратних у Охотском мору, рекао је министар за природне ресурсе Русије Сергеј Донској.

Овим документом УН је званично потврдио проширење територије Русије у Охотском мору.

У састав руског континенталног појаса, како је навео министар, укључен је дио који до сада није припадао ниједној земљи.

"Сада ће на његове ресурсе право имати искључиво Русија. Нема права жалбе на одлуку комисије", изјавио је руски министар новинарима.

Русија је поднијела захтјев за признавање права на континентални појас у Охотском мору 2001. године, подсјећа РИА "Новости".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *