Кацин у БиХ: Србија је примјер промјена

Извјестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин поручио је грађанима Босне и Херцеговине да би на локалним изборима 7. октобра требало да пошаљу јасну поруку да им је доста ненапредовања, а политичкој елити да се запита шта и како даље како БиХ не би остала слијепо црево западног Балкана. Уколико је Србија посвећена политичком дијалогу […]

недеља, септембар 30, 2012 / 10:13

Извјестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин поручио је грађанима Босне и Херцеговине да би на локалним изборима 7. октобра требало да пошаљу јасну поруку да им је доста ненапредовања, а политичкој елити да се запита шта и како даље како БиХ не би остала слијепо црево западног Балкана.

Уколико је Србија посвећена политичком дијалогу са Косовом и проналажењу одрживог рјешења за односе с Косовом, и БиХ може наћи одрживо рјешење за промјену Устава, рекао је Кацин, пренијели су бх медији.

Кацин је, наиме, рекао да БиХ таква каква јесте не може започети преговоре о прикључењу Европској унији и да то свако треба да зна.

Осврнувши се на изјаву шефа делегације ЕУ у БиХ Петера Соренсена о томе да ће БиХ ући у ЕУ до 2020. Године, Кацин је рекао да је Соренсен то могао да каже у име ЕУ, али да нема овлашћења да говори у име БиХ.

Све док се БиХ не посвети том циљном датуму и одради оно што је потребно, то не може бити реалност. БиХ може направити доста тога, али не на овај начин, са потпуним урушавањем и блокадом система. Из те блокаде треба изаћи и треба нешто направити”, закључио је Кацин.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *