Од нових технологија са ЕТФ БЛ само потпис декана на српском писму

Овај облик саопштења од стране Електротехничког факултета у Бањој Луци, указује да особе тамо задужене за односе са јавношћу прије свега не умију да користе нове технологије, а онда и да су те технологије против српског језика и писма.

Прихваћена Фронталова сугестија: Саопштење безбједњака-ветерана написано азбуком

Удружење ветерана служби безбједности Републике Српске 30 5 2018 године (сриједа) у павиљону „Стакленац“ у Парку ,,Петар Кочић“ у Бањој Луци са почетком у 12,00 часова организује јавни форум безбједности на тему „Бољим oбразовањем и квалитетнијом обуком до изградње интегритета полиције и очувања МУП-а Републике Српске“.


Као у тенису: УБЛ скочио на Вебометриксовој ранг листи

У конкуренцији више од 27.000 високообразовних институција свијета Универзитет у Бањалуци на најновијој „Вебометрикс“ ранг-листи интернет видљивости универзитета заузео је 3.393. позицију, подаци су са интернет странице „Вебометрикса“.Откуд и како се Срби из Бирча презивају

Шековљанин Љубо Пејановић готово четири деценије прикупља и биљежи податке о поријеклу српских презимена у регији Бирач и за Срну је изјавио да је завршио прву верзију књиге у којој су обрађени и систематизовани сви прикупљени подаци.


Велика Полиповка: Аустралијска гљива у Српској

Оно што данас зовемо глобализација, већ вијековима нарушава природне границе човјековим дјеловањем. У посљедњих неколико година смо примјетили азијске бубамаре, тиграсте комарце, а сада и гљиве којим овдје мјесто није.Шеранић и Клокић уручили плакету Св. Стефана декану из Тјенђина

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић и министар науке и технологије Ален Шеранић, у склопу вишедневне посјете Народној Републици Кини, састали су се са ректором Универзитета технологије и образовања из Тјенђина проф. др Лиу Син.


Да није већ касно: Малешевић и Гајанин о уписној политици на УБЛ

Министар просвјете и културе др Дане Малешевић разговарао је са ректором Универзитета у Бањој Луци проф. др Радославом Гајанином о резултатима уписа студента на први циклус студија на Универзитету у Бањој Луци као и о другим актуелним питањима.


А шта извозимо дјецо: Само петоро на УБЛ жели да упише рударство, а 24 шумарство

Плагању квалификационог испита за упис на први циклус студија на факултетима/академији на Универзитету у Бањој Луци, 2 јула 2018 године приступило је 2.039 кандидата, од којих би најмање да буду инжињери шумарства, рударства, пољопривреде и технологије.