Јадовно 1941: Премијера филма Крст над јамом

Након деценија сакривања геноцидних посљедица система усташких логора смрти Јадовно-Госпић-Паг, истина полако испливава на површину. Фронтал.СРБ се придружује позиву УГ Јадовно 1941. и позива вас на пројекцију филма.


Умро Стивен Хокинг: Хоће ли му мисао преживјети?

Најистицанији физичар свијета, професор Стивен Хокинг, преминуо је у 76. години. Остаће запамћен као „нови Ајнштајн“, барем по количини медијске експлоатације коју су на његовом лику вршиле земље Запада.


Има се шта и научити: Човић након Блајбурга и Додика, одржао предавање у ХАЗУ

Хрватски члан Предсједништва БиХ академик Драган Човић одржао предавање у палати Хрватске академије наука и умјетности на тему „О људским правима у Босни и Херцеговини, са посебним освртом на статус конститутивног хрватског народа“


Научни скуп о Војној Крајини у АНУРС

Крајишки културни центар „Свети Сава“ Бања Лука у сарадњи са Академијом наука и умјетности Републике Српске, као научним покровитељом, организује научни скуп: „Три вијека Војне Крајине на бранику хришћанства“.Голдштајн критикује Колиндине новоусташке ставове

Хрватски историчар Иво Голдштајн сматра да је усташизација „симптом културне регресије друштва“, а теорије по којима злочина у Јасеновцу није ни било до 1945. године назива „катастрофалним и бљутавим лажима“.


Воћари да се пазе чађаве краставости

Због најављене обилније кише од 2. до 6. маја, те пљускова локално, у другом дијелу седмице доћи ће до високог степена опасности од инфекције воћа биљном болешћу чађава краставост.Аустријанци имају интерес да нам унапређују средње стручне и техничке школе

У питању је саопштење владе о некој ублехашкој причи коју организују Аустријанци, али битно је за објавити јер као ријетко када у нашим медијима, службеници владе прво истичу Српску, па онда помену реда ради и државну заједницу БиХ.


Министарство иностраних послова Српске, потписало споразум са ФПН УБЛ

У овом саопштењу, са стручног становишта, занимљиво је како у првом пасусу, док се преписује име универзитета главног града српске се пише Бањој Луци, а већ касније само Бања Луци; без промјене кроз падеже.