МСУ РС: Учење нових нараштаја докле се стиже када радиш против Српске

У организацији Музеја савремене умјетности Републике Српске и Aкадемије умјетности Универзитета у Бањој Луци, 50 студената, професора и умјетника посјетили су протеклог викенда Павиљон Босне и Херцеговине на 57. Венецијанском бијеналу.


Ено сватова прекланих вратова…

Очекивана ослобађајућа пресуда Орићу изазвала је разне врсте реакција. Михаило Меденица, новинар из Србије, одреаговао је пјесмом.


На Цетињу се краде и из музеја

Вриједни комади Његошевог намјештаја, слике познатих аутора и други експонати велике вриједности су током претходних деценија нестајали из Народног музеја Црне Горе на Цетињу. Из Музеја су потврдили да постоје аномалије у више збирки.


МСУРС: Предавање о спрези бољшевизма и умјетности

У Музеју савремене умјетности Републике Српске у поводу обиљежавања стогодишњице Октобарске револуције, у четвртак 7. новембра у 19.00 часова биће приређено предавање„Револуција у умјетности и умјетност у револуциији“. проф. др Слободана Мијушковића са Катедре за модерну уметност Филозофског факултета у Београду.


Са Мраковице у павиљон Цвијете Зузорић

У петак, 3. новембра, у 19 сати у Малој сали Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“ биће отворена изложба радова насталих Ликовној колонији „Сретен Стојановић“, која је ове године по 12. пут одржана на Мраковици на Козари.


Награда Зоранов брк Александру Стојковићу

Треће вечери фестивала “Дани Зорана Радмиловића” у Зајечару, синоћ је изведена представа “Сабирни центар”, аутора Душана Ковачевића, у режији Марка Мисираче, рађена у коопродукцији Народног позоришта Републике Српске и Позоришта Приједор.


Can you write Српска in text on English?

Млади креативци из цијелог региона дискутују о будућности медија на узбудљивој радионици у Сарајеву, коју води ББЦ, у најкраћем је опис садржаја овог саопштења, у којем сам језик пресловљен на азбуку, говори чему служи Бритиш каунсил.