Црногорска басна: Сиви соко ће у кавез због морске корњаче

Марко Марковић из Котора, који је убио морску корњачу у Столиву, могао би да добије затворску казну од шест мјесеци до пет година. Против њега је еколошка инспекција поднијела кривичну пријаву због основане сумње да је усмртио заштићену животињу.


Дрон дошао на наплату: Шиптар хоће хрватски азил

Албанац Исмаил Морина, који је ухапшен у Хрватској по потјерници Србије због скандала са дроном са заставом „велике Албаније “ тражио је политички азил у Хрватској како би избјегао изручење Србији, пише данас Балкан инсајт позивајући се на изјаву Морининог адвоката.


Усташка нелагода: Сад је проблем и споменик Пуниши Рачићу?

У црногорском селу Слатина, надомак Андријевице, откривен је споменик Пуниши Рачићу, који је као народни посланик у скупштини Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца 1928. године убио групу хрватских посланика на челу са оснивачем Хрватске сељачке странке Стјепаном Радићем.


Набавка хеликоптера: Пријавили се Италијани, понуда ће бити прихваћена

На међународни тендер за набавку новог хеликоптера за Хеликоптерски сервисе РС стигла је једино понуда италијанске фирме „Леонардо“ са којом ће у идућих 15 дана бити потписан уговор, сазнаје „Глас Српске“.


ИРБ: Сви могу аплицирати за стамбени кредит

Сви становници Републике Српске моћи ће да аплицирају за стамбене кредите које пласира Инвестиционо-развојна банка Српске (ИРБ) уз повећање износа новца на 150.000 КМ и рок отплате зајма на 25 година.


Министар иностраних послова Српске, причао са амбасадором у Њемачкој

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић разговарао је данас, у свом кабинету, са шефом Представништва РС у Њемачкој, господином Мићом Ћетковићем, представницима културно умјетничких друштава и представницима српске дијаспоре у Њемачкој.


Министарство здравства појашњава паре додијељене Искри

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске упозорава да су у појединим медијима изнесени нетачни наводи о додјељеним средствима за рад Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра“, односно за рад Родитељске куће у Бањој Луци.


У Рогатици се сјетили Краља Петра Првог – Ослободиоца

Из Општине Рогатица су нам послали саопштење о помену на краља из династије Карађорђевић, али једино што је засметало објави, јесте што су то учинили у цјелости латиничним писмом. Фронтал.СРБ је пресловио ову омашку, која се, надамо се макар у част славном Петру, неће понављати?