Ни у МУП РС не могу писати азбуком ријеч “Еразмус”

Питање је какву би “Похвалу лудости” Еразмо Ротердамски написао на тему односа институција Српске према српском језику и писму, па саопштење из МУП РС доносимо као још један примјер у низу “латиничења” наше власти.


Црногорска басна: Сиви соко ће у кавез због морске корњаче

Марко Марковић из Котора, који је убио морску корњачу у Столиву, могао би да добије затворску казну од шест мјесеци до пет година. Против њега је еколошка инспекција поднијела кривичну пријаву због основане сумње да је усмртио заштићену животињу.


Дрон дошао на наплату: Шиптар хоће хрватски азил

Албанац Исмаил Морина, који је ухапшен у Хрватској по потјерници Србије због скандала са дроном са заставом “велике Албаније ” тражио је политички азил у Хрватској како би избјегао изручење Србији, пише данас Балкан инсајт позивајући се на изјаву Морининог адвоката.


ТИ: Још детаља о школском сукобу интереса у Аеродромима РС

Јавно предузеће Путеви Републике Српске додијелило је уговор у вриједности око 80.000 КМ фирми „Веј-ту-го“, која је у вријеме избора најповољнијег понуђача била у власништву Зорана Ињца, који је запослен у Путевима РС.


Пут за путовати: Предсједник надзорног одбора Аеродрома ангажовао своју фирму

Аеродроми Републике Српске су 24.8.2017. донијели Одлуку о избору најповољнијег понуђача за израду Стратегије развоја међународног аеродрома у Требињу, према којој је као најповољнији понуђач изабран конзорциј на челу са компанијом „Веј-ту-го“ .


Aкадемик Кузмановић обећава да ћемо ускоро видјети први том Енциклопедије

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић најавио је данас за Срну да ће за десетак дана бити одштампан први том Енциклопедије Републике Српске, што је пројекат значајан за Српску.


Нова посланица ка Влади Српске: Асистенти су пошли у школе 01.09.

Родитељи дјеце са сметњама у развоју су и данас писали Влади Српске, а Фронтал.СРБ изражава своје посвемашње задовољство што нам је данашње писмо стигло наопослом. Азбуком коју дјеца уче у школи, како и доликује одговорним родитељима.