Радикал са највишом функцијом у Српској смијењен због критике Вучића

Одборници Скупштине Општине Источно Ново Сарајево смијенили су Дејана Шантића из Српске радикалне странке “Др Војислав Шешељ”, јер је на друштвеним мрежама вређао председника Србије Александра Вучића.


Ништа Русија – Жељка шурује са Вигемарком

Наравно, осим што власти свих нивоа шурују из разних разлога са окупационим властима ЕУ, а на штету грађана, наслов је у најбољој традицији РТРС и сличних медија, који би у овом редовном иступу из Цвијановићкиног кабинета нашли низ огрешења о српство и Српску.


СДС: СНСД је агент Хрватске

Савез независних социјалдемократа (СНСД) јуче је у Представничком дому ПС БиХ још једном потврдио да ова партија није ништа друго до агент интереса сусједне Републике Хрватске.


Тенкови и власт: ПДП све по списку

ПДП је већ ненадахнуте и стереотипичне изразе у политичком препуцавањем, у случају преноса надлежности обогатио списком надлежности Српске, која су предата кадилуку у Сарајеву.


Чавић: Странци су против тужбе због необјављивања референдума

Лидер НДП Драган Чавић пожалио се да трпи страшан притисак страних дипломата, и да је неколико њих тражило да одустане од намјере да тужи Службени гласник и друге особе због необјављивања Одлуке НСРС о одржавању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ.


Ту је грм, ту је зец: Додик би да се среди нешто око Централне банке и њене добити

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је данас у Бијељини да ће бити спреман да разговара о враћању на раније уређење Централне банке и да се њена добит дијели ентитетима, а не да иде на рачун буџета БиХ, те да ће подржати сваку такву идеју.


Четри спорне тачке границе Србије и БиХ: Жељезница и хидроелектране

Како је изјавио предсједник Србије Александар Вучић, 97 одсто граничне линије линије између Србије и БиХ је ријешено, а проблематичне су четири тачке око којих ће покушати да постигну договор. Међу предлозима за решјење је и размјена територија, пишу о овој теми београдски медији.


Бертон се стигао видјети и са Бореновићем

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић и шеф Мисије ОЕБС у БиХ Брус Бертон, разговарали су данас,у просторијама ПДП-а o актуелнoj политичкoj и економскoj ситуацијi у Републици Српској и Босни и Херцеговини.


Монтенегринима се више не разговара са Приштином о граници

И поред морбидности да је једна српска држава признала војно отимање српске покрајине, Никола Гегај, високи функционер ДПС, изјављује да је “за Црну Гору питање демаркације Косова и Црне Горе завршено и нема разлога да се враћамо назад”.


Транспаренси политички оснажава жене

Сутра у Источном Сарајеву са радом почиње ТИ БиХ Академија за политичко оснаживање жена у оквиру које ће се обрадити сљедеће теме: улога транспарентности и одговорности у савременој политици, учешће и представљање жена у политици у БиХ те гендер и корупција.


Влада сједичила: Од неразвијених општина, преко Шума Српске, до Урбанистичког завода

Влада Републике Српске донијела је данас, на 144. сједници у Бањалуци, Одлуку о исплати финансијских средстава неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоупрве, у износу од 500.000,00 КМ.