Уставни суд БиХ одбио апелацију Српске: Војна имовина се може књижити на државу

Уставни суд БиХ је на последњој сједници донио одлуку којом је одбијена апелација Правобранилаштва Републике Српске, као вид жалбе на ранију одлуку Суда БиХ којом је наложено да се војна имовина у Хан Пијеску укњижи на БиХ.

Дачић поновио своју идеју о подјели Косова (и Метохије)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је за РТС да у његовом предлогу о разграничењу на оно шта је српско а шта албанско нема речи о сили, већ о договору. Напомиње да се на тај начин трајно елиминишу узроци око којих Албанци и Срби ратују – чије су тероторије.


Монтенегринска фарса: Градоначелник Котора остаје без држављанства своје земље

Свој новофеудални пројекат Мило Ђукановић штити тако што не можете добити држављанство Црне Горе, ако имате држављанство Србије. Наравно, искључиво из бриге за своју власт и крњење гласачког тијела.


Иста прича: Нећемо спровести одлуку уставног суда

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је одлука Уставног суда БиХ да војни објекат Велики Жеп у Хан Пијеску у Српској треба укњижити на име БиХ, неспроводива и да је Српска неће спроводити.


Кличковић и Прва СДС: Кад је буџет био у гепеку – било је пара за све

Прва СДС, још једна нова странка настала од групе дисидената СДС-а незадовољних потезима руководства своје некадашње матичне странке, представила је данас програмске циљеве, а увјерени су да наредне године улазе у власт у РС и БиХ.


Шта је ко рекао на Одлуку тзв. Уставног суда тзв. БиХ

Стално се истиче да је то услов да БиХ уђе у НАТО, а нико се не пита да ли народ у Српској то жели. Даље, од гомиле одлука тог суда, није их испоштовано на десетине, па нема разлога да ни ова буде у скорије вријеме.