ПДВ харач оборио рекорд у августу

Управа за индиректно опорезивање (УИО) у августу је прикупила 680 милиона КМ, што је за 66 милиона КМ више у односу на исти мјесец прошле године


Кинески Ђангси дошао на разговоре у Владу РС

Представници Владе Републике Српске разговарали су данас у Административном центру Владе са представницима кинеске корпорације за међународну економску и техничку сарадњу „Ђангси“.


Стижу долари: Тито шаље помоћ по Русима

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда покренуо је данас све законске и техничке процедуре на основу којих ће бити расподијељено 125 милиона долара које ће Влада Руске Федерације уплатити по основу клириншког дуга на рачун у Централној банци БиХ.


Нема лијека за Босналијек

Недавном пресудом Тринаестог апелационог арбитражног суда у Санкт Петербургу компанија “Босналијек” остала је без могућности да по основу дуга од руског дистрибутера лијекова “Империа Содрузхество” наплати 11,5 милиона евра.


ММФ код Жељке опет чачка око акциза и депозита

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је синоћ, у свом кабинету, са извршним директором белгијско-холандске конституенце Борда Међународног монетарног фонда (ММФ) Ентонијем Де Ланојем.


Шта су потенцијали Српске – зна Златан Клокић

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић присуствовао је данас промоцији привредних потенцијала Српске и сусретима привредника Српске и Србије у оквиру манифестације “Дани Српске у Србији“ у Регионалној привредној комори Суботица.


Топле ни на видику: Ефбиховски министар се чуди увозу хладне воде

Федерални министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудин Дедић отворио је данас у Бихаћу 15. међународни сајам екологије – ЕКОБИС 2017. Овогодишња централна тема сајма је вода. Босна и Херцеговина има навише питке воде у регији. Истовремено, овај ресурс остаје углавном неискориштен.