БиХ тражи нови рок за РиТЕ Гацко, а Хрватска 100 милиона

Рок за мирно рјешавање спора између Рудника и термоелектране Гацко и “Хрватске електропривреде” (ХЕП), а која тражи 100 милиона евра за пријератна улагања, истекао је у петак, а двије стране нису постигле никакав договор.


САД водећи свјетски произвођач и потрошача енергената

Међународна енергетска тржишта на прагу су великог преокрета с обзиром да је САД зацементирале статус највећег свјетског произвођача нафте и гаса а Кина му преотела позицију највећег потрошача нафте, оцијенила је Међународна агенција за енергију (ИЕА).


Биткоин седам пута вриједнији од унце злата

Вријед­ност вир­ту­ел­не ва­лу­те бит­ко­ин оба­ра све ре­кор­де. Про­шлог ви­кен­да до­сти­гла је вријед­ност од 7.600 до­ла­ра, што од по­чет­ка го­ди­не пред­ста­вља раст од чак 750 од­сто.


Електро сектор не плаћа накнаде, порезе, доприносе…

Пет зависних предузећа „Електропривреде РС“ дугује Пореској управи РС три милиона марака по основу концесионе накнаде и пореза и доприноса, због чега им је ПУРС послала опомене за плаћање, сазнаје пословни портал Капитал.


НДП: Економске реформе власти се своде на нова задуживања

Програм економских реформи за период 2018 – 2020. година представља списак промашених и погубних потеза континуиране дванаестогодишње владавине СНСД-а за које је сада потребно сијасет реформи како би се довеле само на ниво прије њиховог преузимања власти.


Дани долара као најважније свјетске валуте су одбројани, каже професор економије с Берклија

Валуте ће ускоро функционисати на једнаким нивоима на међународним тржиштима, а амерички долар биће присиљен да дијели ту истакнуту улогу са кинеским јуаном и евром, каже стручњак за свјетске валуте Бари Ајхенгрен.


Дачић: Хрватска оптужује наше генерале естрадно, јер је означена као агресор

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је то што Тужилаштво у Загребу покреће кривичне пријаве против петорице генерала ЈНА, држављана Србије, за ракетирање Банских двора пропаганда Хрватске, јер је она у Хашком трибуналу означена као агресор.