Аустралијска полиција жели убацивати малвере у ВЦ шоље, тостере, фрижидере…

Полиција Квинсленда је од аустралијског парламента затражила да јој се да право да криомице инсталира малвер на кућне уређаје како би могла да врши масовни надзор за време „ванредних ситуација у држави“.


Америка у превентивном уличном насиљу: Дезавуисање Трампа се наставља и у Бостону

Хиљаде тзв. љевичара и тзв. антирасиста окупило се синоћ у центру Бостона у знак протеста против унапред заказаног тзв. десничарског скупа за „Слободу говора“, седам дана након расистичког насиља у Вирџинији.


Ружић: О Косову причамо, али га нипошто не признајемо

Српски министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић оцијенио је да унутрашњи дијалог који је иницирао предсједник Србије треба да иде у правцу развезивања косовског Гордијевог чвора, али без признавања независности Косова.


Мало патетике и лажног човјекољубља: Шведска протјерује стогодишњу избјеглицу

Шведска агенција за миграције одбила је захтјев за азил и наложила депортацију 106-годишње слијепе жене из Авганистана која се сматра најстаријом избјеглицом на свијету, преноси лист Дејли Сабах.


Формално подсјећање ко је био за НАТО 2009. године

Осим што у озрачју естрадне приче око референдума о уласку БиХ у НАТО непријатан документаран подсјетник ко је водио какву политику у посљедњих пар деценија, посебно је понижавајуће што у тексту који потписује изабрани српски представник, једино име главнокомандујућег НАТО се не може написати матерњим писмом.


Уставотворна скупштина Венецуеле преузела овлашћења националног парламента

УСТАВОТВОРНА скупштина је усвојила уставни декрет на основу којег преузима овлашћења националног парламента, са циљем да обезбиједи мир и очување суверенитета и стабилности социо-економског и финансијског система у држави.