Српска поново због ММФ предала надлежност

Влада РС обавезала се ММФу, на потписивање Меморандума о разумијевању о финансијској стабилности, којим је предвиђена размјена информација и сарадња на пољу супервизије банака између Централне банке (ЦБ) БиХ, Агенције за осигурање депозита (АОД) и ентитеских агенција.Пореска управа принудно наплаћује дуг од Фармлeнда

Министарство финансија РС раскинуло је један од три репрограма која су одобрена Говедарској фарми Фармленд из Нове Тополе и Пореска управа РС је покренула принудну наплату 1,4 милиона КМ дуга, сазнаје портал Капитал.


Ђокић: Штета што ”Љубија” није продата, али имамо нову шансу

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић сматра да би Влада Српске требало да у 2018. години настави активности на продаји 64 одсто акција Рудника жељезне руде /РЖР/ “Љубија”, те указује да јој је преостао модел берзанске продаје коју спроводи Инвестиционо-развојна банка Српске.


БиХ тражи нови рок за РиТЕ Гацко, а Хрватска 100 милиона

Рок за мирно рјешавање спора између Рудника и термоелектране Гацко и “Хрватске електропривреде” (ХЕП), а која тражи 100 милиона евра за пријератна улагања, истекао је у петак, а двије стране нису постигле никакав договор.


Влада РС емитује обвезнице ратне штете од 26.1 милиона КМ

Одлуком Владе Републике Српске, која је усвојена на данашњој сједници, у Централном регистру хартија од вриједности 05. марта 2018. године биће регистрована 12. емисија обвезница Републике Српске за измирење обавеза по основу материјалне и нематеријалне штете настале у периоду ратних дејстава од 20. маја 1992. до 19. јуна 1996. године, укупне вриједности 26,1 милион КМ.


Никшић: Наша коалиција имаће кандидата за бошњачког члана предсједништва

Предсједник Социјалдемократске партије БиХ Нермин Никшић поновио је да жели понудити кандидате за члана Предсједништва БиХ из реда сва три народа, уколико се нађу кандидати који ће испунити принципе који се траже.


Скоро хиљаду стипендија за студенте у Српској

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је 22.02.2018. прелиминарну ранг-листу стипендиста, према којој ће бити додијељене 984 стипендије студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској.


Зима није изговор: Критична маса позива на бучну вожњу бициклом

У петак, 23. фебруара од 18.00 часова одржаће се пета Бањалучка критична маса (БКМ), са окупљањем у парку Петар Кочић од 17.30 часова. Након вожње, у 19.15 часова у Дому омладине одржаће се пројекција филма „Брзина живота“.


Вучић заврнуо руку српској листи на Космету

Мало је блесаво да предсједник једне земље (Србије) убјеђује посланике на дијелу насилно отргнуте територије, да гласају за демаркацију границе између нелегалне власти (Приштина) и друге државе која ту власт признаје (Црна Гора)


Нема санкција Русији: Лавров у Србији “код куће”

Изјава руског министра спољних послова Сергеја Лаврова да је у Србији код куће, потврда је досљедне и принципијелне политике коју води предсједник Србије Александар Вучић, рекао је генерални секретар српског предсједника, Никола Селаковић.