Јутрос почела хапшења у афери око Агробанке

Привођење умијешаних у аферу „Агробанка“ започело је јутрос, потврдио за Б92 први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић. На списку је Радослав Секулић, власник "Хабитфарма", и још седам особа. Вучић је рекао да ће Тужилаштво врло брзо реаговати. Акција хапшења спроводи се у склопу активности државних органа у системској борби против корупције, коју је Вучић раније […]

субота, август 25, 2012 / 14:48

Привођење умијешаних у аферу „Агробанка“ започело је јутрос, потврдио за Б92 први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић.

На списку је Радослав Секулић, власник "Хабитфарма", и још седам особа. Вучић је рекао да ће Тужилаштво врло брзо реаговати. Акција хапшења спроводи се у склопу активности државних органа у системској борби против корупције, коју је Вучић раније најавио.

Премијер Ивица Дачић најављује да ће истрага бити проширена и настављена.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић потврдио је за Б92 да је приведено је 8 особа.

"Ради се лицима који су били корисници банкарских кредита у Агробанци. Висина њихових обавеза према Агробанци је више од 5,5 милијарди динара", рекао је Радисављевић.

Подсјетимо, за Секулића се сумња да је оштетио Агробанку у износу већем од 45 милиона евра. Био је директор конфекције „Јавор" из Ивањице, директор Савезне управе царина, савјетник Радоја Контића, оснивач „Хабитфарма" и финансијер ФК „Јавор".

Власник је хотела у Ивањици, једно вријеме био је и предсједник општине. Мимо „Хабтифарма“, на списку фирми овог бизнисмена је још девет фирми, а у свима је стечајни поступак или у току или је окончан, а пословна документација уништена.

Подсјетимо, претходно је ухапшен бивши предсједник извршног одбора "Агробанке" Душан Антонић, на граничном прелазу код Сремске Раче. Притвор је одређен и Милану Антонићу, сину Душана Антонића.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *