Јутјуб ће наплаћивати садржај 10 долара мјесечно

„Гугл“ се припрема да у неколико наредних месеци почне да наплаћује гледање видео-садржаја објављених на веб платформи „Јутјуб“ по месечној цени од око 10 долара. Још није одређено име новог сервиса који ће претплатницима омогућавати гледање видео-садржаја без реклама, као и убацивање садржаја у мобилне уређаје како би могли да се гледају без прикључивања на […]

четвртак, април 9, 2015 / 17:03

„Гугл“ се припрема да у неколико наредних месеци почне да наплаћује гледање видео-садржаја објављених на веб платформи „Јутјуб“ по месечној цени од око 10 долара.

Још није одређено име новог сервиса који ће претплатницима омогућавати гледање видео-садржаја без реклама, као и убацивање садржаја у мобилне уређаје како би могли да се гледају без прикључивања на интернет, преноси Тањуг.

Власници канала на Јутјубу ће, такође, моћи да нуде одређене садржаје само претплатницима, тако да ће корисници неке видео-садржаје моћи да гледају само ако плаћају месечну претплату.

Поред класичне претплате за цео сервис, биће доступне и ниже претплате за одређене категорије, попут музике, садржаја за децу и друге.

Власници канала ће, међутим, морати да уврсте своје садржаје у претплатничку понуду, односно ако њихови садржаји не буду доступни претплатницима, Јутјуб ће их третирати као приватне.

Након увођења претплате, ова бев платформа ће и даље остваривати око 45 посто зараде од реклама, али ће својим партнерима давати и део новца од претплата, који ће део зависити од времена гледања њихових садржаја и канала.

Претплата, наравно, неће бити обавезна, тако да ће корисници моћи да уживају у видео-садржајима као и до сада, осим дела садржаја који би требало да буде резервисан само за претплатнике.

Они који желе да уживају у садржају без приказивања реклама и да тај садржај инсталирају у мобилне уређаје, иако је питање колико ће садржаја моћи да се убаци с обзиром на ограничен простор у телефонима, мораће месечно да плаћају око 10 долара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *