Јункер предсједник Европске комисије

Лидери земаља чланица Европске уније званично су именовали луксембуршког политичара Жан Клод Јункера за новог председника Европске комисије. Ову вијест је преко друштвене мреже Твитер саопштио Херман Ван Ромпеј, предсједник Европског савјета. "Одлука је донијета: Јункер ће бити нови председник ЕК", написао је Ван Ромпеј на свом Твитер налогу. Овом избору најгласније се противио британски […]

петак, јун 27, 2014 / 22:48

Лидери земаља чланица Европске уније званично су именовали луксембуршког политичара Жан Клод Јункера за новог председника Европске комисије.

Ову вијест је преко друштвене мреже Твитер саопштио Херман Ван Ромпеј, предсједник Европског савјета.

"Одлука је донијета: Јункер ће бити нови председник ЕК", написао је Ван Ромпеј на свом Твитер налогу.

Овом избору најгласније се противио британски премијер Дејвид Камерон, који је јутрос најавио да ће гласати против Јункера јер је он "погрешан човјек" за то мјесто.

Јункер је поборник чвршћих европских интеграција у тренутку кад Британци желе лабавије односе са ЕУ, коју виде као пријетњу националном суверенитету.

Јункеров избор тек треба да потврди Европски парламент, који ће се у уторак, 1. јула, окупити у новом сазиву након мајских европских избора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *