Јункер крије тајни извјештај о изласку Грчке из еврозоне

Европска комисија је крајем јуна сачинила тајни извјештај о евентуалним посљедицама Грексита и у њему се, између осталог, у вези са грчким напуштањем еврозоне у питање доводи и останак Грчке у Европској унији, преноси грчки лист Катимерини. Тај извјештај се, додаје тај лист, налази на "безбједном, само пар метара од канцеларије предсједника Европске комисије Жана-Клода […]

понедељак, јул 20, 2015 / 11:05

Европска комисија је крајем јуна сачинила тајни извјештај о евентуалним посљедицама Грексита и у њему се, између осталог, у вези са грчким напуштањем еврозоне у питање доводи и останак Грчке у Европској унији, преноси грчки лист Катимерини.

Тај извјештај се, додаје тај лист, налази на "безбједном, само пар метара од канцеларије предсједника Европске комисије Жана-Клода Јункера на 13. спрату зграде Берлаyмонт у Бриселу".

Извјештај је сачинило 15 званичника Европске комисије и у њему је обрађено око 200 проблема који би могли да настану уколико Грчка напусти еврозону.

Садржај овог извјештаја Јункер је усмено предочио грчком премијеру Алексису Ципрасу током финалних преговора Грчке са државама чланицама еврозоне о новом пакету финансијске помоћи. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *