Јункер: Излазак Грчке из еврозоне није опција

Премијер Луксембурга Жан-Клод Јункер изјавио је да Грчка неће изаћи из еврозоне оцијенивши да би то у овом тренутку било политички неприхватљиво јер би носило одређене ризике. Јункер је у интервјуу за аустријски лист „Тиролер тагесцајтунг” навео да излазак Грчке из еврозоне није опција „осим ако Грчка не прекрши све услове и не спроведе договорено”. […]

недеља, август 19, 2012 / 10:35

Премијер Луксембурга Жан-Клод Јункер изјавио је да Грчка неће изаћи из еврозоне оцијенивши да би то у овом тренутку било политички неприхватљиво јер би носило одређене ризике.

Јункер је у интервјуу за аустријски лист „Тиролер тагесцајтунг” навео да излазак Грчке из еврозоне није опција „осим ако Грчка не прекрши све услове и не спроведе договорено”.

„Ако Грчка одбије да потпуно сарађује по питањима везаним са буџетску консолидацију и структурне реформе, онда ће неко морати да се позабави тим питањем”, рекао је Јункер, који је и предсjедавајући састанцима министара финансија чланица ЕУ.

Он је, међутим, додао да ипак не сумња да ће Грчка „удвостручити своје напоре како би били постигнути зацртани циљеви” и да због тога нема разлога да претпоставља другачији исход.

Међународни кредитори полако губе стрпљење и разумjевање за тешку ситуацију у Грчкој, док нове власти у Атини покушавају да добију продужење рокова за испуњавање преузетих обавеза.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *