Југо Београд у екстази, стигле им награде из Пуле

У изузетно јакој конкуренцији Пулског фестивала, српски редитељи и глумци добили су чак пет признања. Бићемо прваци свијета је, како је саопштено из организације те филмске манифестације, награду Златна врата Пуле добио гласовима публике која га је оцијенила просјечном оцјеном 4,85, што је једна од највиших оцјена у историји Фестивала.  Редитељ Дарко Бајић је рекао […]

понедељак, јул 27, 2015 / 10:19

У изузетно јакој конкуренцији Пулског фестивала, српски редитељи и глумци добили су чак пет признања. Бићемо прваци свијета је, како је саопштено из организације те филмске манифестације, награду Златна врата Пуле добио гласовима публике која га је оцијенила просјечном оцјеном 4,85, што је једна од највиших оцјена у историји Фестивала.

 Редитељ Дарко Бајић је рекао за РТС да је награду доживио као велико признање, али и знак да ће серија која ће имати 24 епизоде, а која се ради у сарадњи са Радио-телевизијом Србије, бити добро прихваћена и гледана у целом у региону.

Хрватско-словеначко-српска копродукција Звиздан је добитник Златне Арене за најбољу режију, за најбољу главну женску улогу, за најбољу споредну женску улогу, за најбољу споредну мушку улогу, те Златну Арену за костимографију.

Златна арена за најбољи филм у Међународном програму додељена је остварењу Поред мене Стевана Филиповића. Жири је у образложењу истакао „храбро портретисање нове генерације нашег времена коју прогоне духови старих идеологија и страхови према неизвесној будућности, новим вредностима и технологији“.

Ничије дете Вука Ршумовића освојило је три Златне арене као мањинска хрватска копродукција у националној селекцији: за најбољи филм, режију и мушку улогу (награђен је Денис Мурић).

Током протекле фестивалске недеље приказано је 128 филмова у 12 различитих филмских програма, од којих је пет такмичарских: Хрватски програм, Међународни програм, Суседи и пријатељи, Кратка Пула и Студентски програм.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *