Јосиповић у БиХ: Кад уђемо у ЕУ, биће промјена

Будућност цијеле регије је у Европској унији, а њено придруживање ЕУ даће нову димензију сарадњи и повезивању људи, казао је хрватски предсједник Иво Јосиповић током посјете мјесту Краљева Сутјеска, којим је започео дводневну радну посјету Босни и Херцеговини. Јосиповић је изразио наду како ће Хрватска своје чланство у ЕУ знати, заједно с БиХ, док и […]

среда, март 20, 2013 / 15:07

Будућност цијеле регије је у Европској унији, а њено придруживање ЕУ даће нову димензију сарадњи и повезивању људи, казао је хрватски предсједник Иво Јосиповић током посјете мјесту Краљева Сутјеска, којим је започео дводневну радну посјету Босни и Херцеговини.

Јосиповић је изразио наду како ће Хрватска своје чланство у ЕУ знати, заједно с БиХ, док и она не уђе у чланство, искористити као заједничку предност.

Хрватска ће уласком у ЕУ постати другачији партнер БиХ, рекао Иво Јосиповић на почетку посјете БиХ.

Хрватски предсједник је обишао фрањевачки самостан у том мјесту, који потиче из 14. вијека и у чијем се музеју чувају важни историјски одкументи, укључујући вриједне старе рукописе-инконабуле чију је рестаурацију помогла хрватска влада.

"Импресиониран сам вриједношћу и значајем баштине која се овдје налази и драго ми је да је хрватска влада била од помоћи", били су Јосиповићеви дојмови након обиласка самостана и музеја.

Предсједник Хрватске ће у сриједу у поподневним сатима посјетити СОС дјечије село у Сарајеву, у пратњи чланова Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића и Жељка Комшића.

Потом ће одржати предавање студентима на Правном факултету Универзитета у Сарајеву.

Јосиповић ће током другог дана посјете отпутовати у Коњиц, гдје ће обићи Титов бункер и разгледати изложбу Еде Муртића која је постављена у бункеру.

Након Коњица, Јосиповић ће се у Мостару састати са предсједавајућим Предсједништва БиХ Небојшом Радмановићем, а своју посјету БиХ завршит ће присуством додјели награда Вечерњаков печат.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *