Јосиповић позвао Владу да престане са финансирањем СНВ

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић отворено је позвао Владу да из буџетске резерве престане да финансира Српско народно вијеће на чијем челу је Милорад Пуповац са којим посљедњих дана води „вербални рат“. Сукоб је почео када је Јосиповић "напао" "Новости", гласило СНВ-а, да објављују наручене текстове против њега, а да се лист финансира из буџета. Јосиповић […]

субота, септембар 1, 2012 / 08:08

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић отворено је позвао Владу да из буџетске резерве престане да финансира Српско народно вијеће на чијем челу је Милорад Пуповац са којим посљедњих дана води „вербални рат“.

Сукоб је почео када је Јосиповић "напао" "Новости", гласило СНВ-а, да објављују наручене текстове против њега, а да се лист финансира из буџета.

Јосиповић сматра да би све мањинске организације за новац који добијају из буџета требало да се ”такмиче равноправно и под једнаким условима", јавили су хрватски медији.

У кабинету предсједника Јосиповића кажу да се он не залаже за смањење издвајања за мањине, односно за српску мањину, већ да се укине додјела онога што се давало из буџета.

Јосиповић жели да све што се додјељује мањинама буде уграђено у буџет и да сви имају једнаке могућности да добију тај новац, наводе у кабинету предсједника Хрвтаске.

Пуповац је раније изјавио да Јосиповић ради на томе да се писање недјељника СНВ/ "Новости" претвори у политички проблем.Он сматра да је Јосиповић прославу годишњице акције "Олуја" искористио за промоцију нових лидера Срба у тој земљи, односно Вељка Џакуле.

Он је навео да није ријешено питање финансирања СНВ-а и да би ово вијеће требало да буде финансирано из буџета.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Овим поступцима упереним на критиковање људи који су га оптужили за пријатељско-интересне везе са разним сумњивим лицима Јосиповић је дисквалификовао себе као умјереног, мирног, сусретљивог политичара.

    Шта год да мисли о Пуповцу он је легално изабран представник Срба тамо и било би му много корисније да је покушао да се издигне из приче. Неколико пута је сам себе демантовао трудећи се да се представи као неко ко је наводно забринут за српску заједницу у Хрватској.

    Наша удружења тамо… српска посла. У овом тренутку су требали да стану уз Пуповца. Немам ни ја позитивно мишљење о њему, али трчкарајући на позив Јосиповића и покушавајући да се уврсте на платни списак су само показали колико смо склони обожавању пара и борби за остварење личних интереса.

    Пуповац је овим највише добио.

  2. Шта год ко рекао о Пупавцу он је један класични издајник и нитков као и нови хрватски фаворит из српских редова Вељко Џакула.Такве људе ја не мрзим они ми се ГАДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *