Јосиповић на трибини у Пакрацу: Могуће помирење

Рат је оставио ране и подјеле при чему изгубљене животе нико не може да врати, али је могуће помирење, поручио је данас у Пакрацу хрватски предсједник Иво Јосиповић. Истакавши да на помирењу могу радити сви осим оних који су починили ратне злочине, Јосиповић је на трибини „Актуелни положај српске заједнице на подручју Западне Славоније” нагласио […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 20:27

Рат је оставио ране и подјеле при чему изгубљене животе нико не може да врати, али је могуће помирење, поручио је данас у Пакрацу хрватски предсједник Иво Јосиповић.

Истакавши да на помирењу могу радити сви осим оних који су починили ратне злочине, Јосиповић је на трибини „Актуелни положај српске заједнице на подручју Западне Славоније” нагласио да „помирење није емотивно питање”.

„То је питање повратка, несталих и кажњавања ратних злочина, а отвара и могућности за рад и школовање младих генерација”, истакао је предсједник Хрватске.

Повратак више није питање добре воље или политичко-безбједносно питање, сматра он, „већ економско, а ту Хрватска не стоји најбоље”.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *