Још троје мртвих на протестима у Венецуели

Најмање 20.000 људи изашло је на улице Каракаса, настављајући протесте због, како кажу, оштре репресије над дисидентима коју спроводи предсједник Николас Мадуро, а у сукобима који су настали између његових противника и присталица погинуло је још троје људи, док је неколико ухапшено. Више од 30 људи погинуло је током протеклих шест недеља, на антивладиним протестима […]

недеља, март 23, 2014 / 11:22

Најмање 20.000 људи изашло је на улице Каракаса, настављајући протесте због, како кажу, оштре репресије над дисидентима коју спроводи предсједник Николас Мадуро, а у сукобима који су настали између његових противника и присталица погинуло је још троје људи, док је неколико ухапшено.

Више од 30 људи погинуло је током протеклих шест недеља, на антивладиним протестима које су покренули студенти.

Мадуро је већ недељама мета готово свакодневних протеста грађана који се буне због распрострањеног криминала, хиперинфлације и недостатка основних средстава за живот.

Демонстранти за то дијелом окривљују блиске везе власти у Каракасу с Кубом, пренио је Франс прес.

Протест је протицао мирно, све док група маскираних младих људи није покушала да блокира аутопут, на шта је полиција одговорила сузавцем и ухапсила најмање шесторо људи.

Како наводи агенција АП, у сукобу између Мадурових противника и присталица, погинуло је још троје људи.

Један од њих, подлегао је ранама из ватреног оружја, на протесту у Мериди, када су, како је саопштио градоначелник Карлос Гарсија, тврдокорне присталице владе пуцале на демонстранте.

Друга жртва, такође је убијена из ватреног оружја, када је у њу пуцао бијесни моторциклиста док је група демонстраната у којој се налазила, поставила барикаду на аутопуту код Валенсије. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *