Још конгресмена се пријавило да би помагало Србима

Српски Кокус у америчком Конгресу добио је новог члана, конгресмена Стива Скалајса из Луизијане, чиме је у последња три мјесеца петоро нових конгресмена и сенатора приступило овом клубу. Скалајс је предсједавајући једног од републиканских комитета у Конгресу који заступа конзервативне друштвене и економске ставове и традиционалне породичне вриједности. Кокус који чине републикански и демократски сенатори […]

субота, март 30, 2013 / 08:39

Српски Кокус у америчком Конгресу добио је новог члана, конгресмена Стива Скалајса из Луизијане, чиме је у последња три мјесеца петоро нових конгресмена и сенатора приступило овом клубу.

Скалајс је предсједавајући једног од републиканских комитета у Конгресу који заступа конзервативне друштвене и економске ставове и традиционалне породичне вриједности.

Кокус који чине републикански и демократски сенатори и конгресмени сада има 28 чланова, речено је Танјугу у Конгресу.

Након одласка у пензију конгресмена Дена Бартона из Индијане, копредсједавање Кокусом преузели су конгресмен Тед По из Тексаса и Емануел Кливер из Мисурија.

Конгресмен Кливер је до прошле године био предсједавајући Црног кокуса, који чине Афроамерички представници обе партије.

Број чланова Кокуса је скоро утростручен у последње четири године, од десетак тада, до близу 30 данас и ту је била значајна активноста амбасадора Владимира Петровића, који је живио у Чикагу, имао контакт са нама и суштински допринио да Кокус проради, кажу у српском Кокусу.

Чланови српског Кокуса су у у последњи неколико мјесеци успјели да стопирају двије резолуције коју су предложили албански настројени конгресмени.

Уз помоћ Кокуса организован је прослава Дана државности Србије у свечаној Сали Конгресне библиотеке и тада су на прослави била оба копредсједавајућа, уз замјеника помоћника америчког државног секретара Филипа Рикера.

Поједини чланови Кокуса су веома утицајни у својим странкама и Конгресу, што нам повећава рејтинг међу новим члановима, који не знају много о Србији и региону, кажу у амбасади Србије у Вашингтону.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *