Још једна прогноза распада БиХ из Америке

Босна и Херцеговина, њени политички лидери и грађани морају сами да донесу одлуку куда желе да иду, изјавио је за нашу телевизију амерички аналитичар и стручњак за Балкан Стивен Мејер. Та одлука, како каже Мејер, не може да буде донесена у Вашингтону или Бриселу, него искључиво у БиХ. И даље тврди, да постоји велика вјероватноћа […]

понедељак, март 24, 2014 / 11:50

Босна и Херцеговина, њени политички лидери и грађани морају сами да донесу одлуку куда желе да иду, изјавио је за нашу телевизију амерички аналитичар и стручњак за Балкан Стивен Мејер.

Та одлука, како каже Мејер, не може да буде донесена у Вашингтону или Бриселу, него искључиво у БиХ. И даље тврди, да постоји велика вјероватноћа да ће се БиХ распасти.

– Не знам да ли ће Република Српска постати дио Србије, да ли ће уопште постати независна, тешко је рећи шта ће се десити, ово је мало подручје, али ову одлуку треба ви да донесете. Требаће више времена да се то уради и трајаће дуже него што сам очекивао, али мислим да ће се то десити. Одлука је на вама, можете ли преживјети као држава или као ентитет са Федерацијом. И ФБиХ и РС имају своје проблеме, прије свега, економске и социјалне. У ФБиХ је то израженије, видјели смо и протесте. Али сви они који сматрају да постоје покушаји да се Република Српска и ФБиХ дестабилизују гријеше -рекао је Стивен Мејер, некадашњи аналитичар америчке Цие и стручњак за Балкан.0 КОМЕНТАРА

  1. БиХ је давно распаднута и ништа компактнија од рецимо тренутно Украјине. Оно чиме то заједништво одржава тај страни фактор је администрација, поготово овако једноставно посложена по интересним сферама, елитних проститутки, Додик-Лагумџијино партијско племе, које као нешто ради и доноси закључке на нивоу БиХ.
    Обичан свијет се бави сасвим једноставним свакодневним стварима унутар тог административног логора званог БиХ, рецимо ником из федерације не лежи РС баш на срцу, а такође ни народу из РС не привлачи пажњу стање у кантонима.

    Да није тих политичких лутака, марионета које висе на концима ММФ-а и којима нам странци машу испред носа десет пута дневно на свим емисијама и дневницима, ми се уопште не би више бавили мишљу у којој то значајној држави живимо.

    Да смо имали више памети или среће, па да смо средили свако своје двориште, могли смо сасвим пристојно живјети и не чекајући ту ЕУ или ко зна који брод за спасавање нас бродоломника из бивше СФРЈ или СРБиХ.

  2. Ova vjestacki stvorena tvorevina pod nazivom BIH je predodredjena za raspad u krvavom ratu koji ce se ponovo voditi kada velikim svjetskim silama to bude potrebno.. samo je pitanje da li ce Srbi biti dovoljno pametni pa se otcjepiti i stvoriti svoju drzavu prije nego sto za to bude kasno!

  3. Ova izjava – šuplja priča, men’s’čini da, samo ima ulogu da Dodiku da vjetar u ledja pred izbore, kako bi na njima ponovo osvojio vlast i ništa više od toga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *