Још једна ноћ на Јарињу

Грађани из четири општине са сjевера Косова провели су и прошлу ноћ на Јарињу, на мjесту гдје су блокирали радове на изградњи објеката за интегрисано управљање прелазима према централној Србији. Окупљени су казали да су одлучни да се не разилазе све док не добију чврсте, писане гаранције да на сjеверу Косова неће бити границе са […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 09:38

Грађани из четири општине са сjевера Косова провели су и прошлу ноћ на Јарињу, на мjесту гдје су блокирали радове на изградњи објеката за интегрисано управљање прелазима према централној Србији.

Окупљени су казали да су одлучни да се не разилазе све док не добију чврсте, писане гаранције да на сjеверу Косова неће бити границе са централном Србијом и да ће моћи да користе документа које издаје МУП Републике Србије.

Протекла ноћ протекла је мирно, уз ниске температуре, због чега су грађани ложили ватре и били окупљени у два шатора који су постављени на мjесту где је требало да буду кућице у којима би били смjештеници службеници и припадници Еулекса који би контролисали промет робе и људи.

Окупљени поручују да се неће разилазити све док се челници локалних самоуправа данас не врате из Београда, гдjе треба да се састану с државним врхом и од њих добију писане гаранције да неће бити одвојени од централне Србије.

С грађанима од јуче су и функционери ДС С-а и СРС-а који истичу да ће бити с њима све док им захтjеви не буду испуњени.

На дијелу пута који води од Јариња ка Рудници има припадника МУП-а Србије, па се синоћ у више наврата проносила вијест да ће они до јутра интервенисати и растерати окупљене грађане.

Војници америчког и њемачког контигента Кфора вршили су детаљну контролу возила и путника који улаза на Косово, па су колоне испред прелаза биле дуге и чекало се и до пола сата.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *