Јоргованка Табаковић нови гувернер Народне банке Србије

Јоргованка Табаковић је рођена 1960. године у Вучитрну на Косову и Метохији, а на Економском факултету у Приштини је дипломирала 1981. године као студент генерације и то за три и по године, користећи право скраћеног студирања због високог просјека оцјена. Од 1992. до 1999. године је радила у Приштинској банци у систему Београдске банке на […]

понедељак, август 6, 2012 / 17:30

Јоргованка Табаковић је рођена 1960. године у Вучитрну на Косову и Метохији, а на Економском факултету у Приштини је дипломирала 1981. године као студент генерације и то за три и по године, користећи право скраћеног студирања због високог просјека оцјена.

Од 1992. до 1999. године је радила у Приштинској банци у систему Београдске банке на мјесту замјеника директора, а послије тога у предузећу Телеком Србија, у којем је и сада у радном односу.

Од марта 2005. до децембра 2008. обављала је функцију директора сектора за логистику, а тренутно ради као стручњак за економске послове.

Магистрирала је 1999. године с темом "Реформа банкарског система Југославије" на Економском факултету у Приштини, а докторирала 2011. године на тему "Инструменти централне банке – домети и ограничења на примеру Републике Србије".

Била је посланик Српске радикалне странке (СРС) од 1993. године до 2007. године, а потом је прешка у новоосновану Српску напредну странку, чији је потпредсједник.

Удовица је и мајка троје дјеце Иване, Милене и Николе 0 КОМЕНТАРА

 1. Крв ти јебем, ја јој референци, ми се зајебавамо са суботичким кадровима, а ова приштински, за њих су суботичари……недостижни, ко Сорбона. Радила у банкарском систему Слобе и Мире, инфлација милијарду посто, отето од народа све што су имали девиза, Језда и Дафина, магистрирала на тему реформи….онога што су произвели, а докторирала у исто вријеме кад је главни гробар ишао на бруцошку вече……хахахахаха.
  Радила у телекому, држава у држави, само не смијеш умријети и првог ти је плата, па Бог те ј… драги, чиме је ова приказа заслужила да буде гувернер, можда, Боже опрости, што је удовица. Сад ће јефтиније бити ложити бунтове динара, него куповати угаљ или брикет.
  Гробари су јако навалили да сахране Србију.

 2. Коначно да образовани и поштени људи управљају Србијом. Вријеме је и за напредну Српску, доста је терора од стране кочијаша из Лакташа.

 3. „Заметица Јован“

  Ти мора да си један од оних болесника које људи зову Шешељевим радикалима. Од све стоке ви сте најгора врста.

 4. Јеси ли се одморио од јучерашњег дернека, мама ти стока, шупак издркани, онај гробарски.
  Навео сам референце, од којих се леди крв у жилама, све лезиљебовски послови повезани с партијским запошљавањем, да је макар водила успјешну земљорадничку задругу, продавала млијеко и остварила профит, па хајде, овако….још једном се политика упетљала у професију, резултате ћемо видјети, динар је на рекордном минимуму, али, вријеме је олимпијаде, рекорди се обарају.

 5. Заметица Јован

  Тебе изгледа није вољела мама кад си био мали , па сад имаш комплексе, али руку на срце имаш ти и образовање,
  вјероватно оно осмогодишње.А сигурно си и у политици високо догурао. Оно „високо“ мислим да си лијепио плакате високо по бандерама.
  Па си се нашао тако паметан и образован да коментаришеш једну успјешну жену.
  Типично комплексашки.
  А можда си ти и грешка еволуције…

 6. Zametica Jovan je u pravu.
  Ajmo tajmlajn:

  1981. diplomirala,
  1999. (18 godina kasnije magistrirala, zar toliko treba za magisterij?)
  2011. doktorirala (12 godina kasnije…) na temu koja ce joj omoguciti da sljedece godinje postane njen objekt.

  Uzgred, kao sto Zametica kaze, citavo vrijeme bila na drzavnoj ili inoj sisi. Jako napredno. U stilu stranke koja je izrod svoje osnove. Do juce im je Karlovac – Karlobag – Ogulin i Virovitica bila granica, danas im je granica na zapadnoj obali irske. Evropljani pa prosirili vidike.

  Stvarno nisam radikal, niti mi je ta ideja ikad bila bliska, ali ljudi su BAR dosljedni svojim stavovima. Napredna stranka? U cemu napredna? U lubrikaciji svojih tijela prema anusu mocnika?

 7. hamurabi,
  мораш схватити да је гробарима главни алат лопата, они који су сљедбеници гробаризма су још ниже по „платном разреду“, они раде крамповима, е сад, прије 4 – 5 година је мој друг радио посао и требао му је радник горе поменутих квалификација, елем, док је тај крампао, ја сам прошао улицом у фирмином ауту, поздравио друга, а послије ми је испричао да га је овај „ровокопач“ питао „шта овај ради?“, а као одговор је добио реченицу „…овај ради у канцеларији“. Ровокопач је дуго климао главом јер није могао да схвати да сам толико „успјешан“.
  То ти је, јаране, гробарско-ровокопачко- крампачка перцепција успјеха.
  Да појаснимо, никад нисам радио у канцеларији, само је мој друг, уважени коментатор, Динкић Млађо, тестирао ровокопача.

 8. „Заметица Јован“

  Тај твој „гробар“ је предсједник државе, а Ти ниси у стању да узмеш одборнички мандат у вукојебини у којој живиш.

  Није Јоргованка крива што си ти јурио за овцама док је она јурила докторат.

 9. hamurabi

  Види се да си живио п.н.е.
  Коментари су ти тако глупи да би било шта рећи о њима било још глупље.

  Заметица Јован

  Какве везе Јоргованка има са инфлацијом 1993?

 10. Zametica Jovan,

  da li je grobar ili ne, ne bih o tome. Isprazno je suditi o karakteru covjeka prema poslu kojim se bavi… A to sto je predsjednik drzave, kakve drzave 🙂 …

  Optimus,

  A buduci da si ipak nesto rekao o njima, ucinio si to ‘gluplje’ … Optimalno.

 11. hamurabi

  Ја сам написао једну реченицу о теби, а не о твојим глупим коментарима

  А што ти имаш низак IQ па не можеш да то схватиш и видиш разлику, ту ти не моги помоћи

 12. Optimus,

  davno sam odustao od ovakve vrste prepirke u bilo kom formatu, od komentara negdje na netu do uzivo. Iz sljedecih razloga:

  – Ne znas me pa ne mozes tvrditi da li sam glup ili ne
  – Cinjenje prethodnog otkriva jednu finu pojedinost o tebi, a to je to da si prosto kreten, jer ni jednom jedinom cinjenicom nisi osporio bilo koji od mojih stavova, nego si jedno rekao da sam glup. Sto je jako zabavno u biti.
  – Uzgred, prepis tvojih postova:

  „hamurabi

  Коментари су ти тако глупи да би било шта рећи о њима било још глупље“

  pa onda,

  „Ја сам написао једну реченицу о теби, а не о твојим глупим коментарима…“

  Izgleda da si ipak pisao o mojim glupim komentarima.

 13. hamurabi

  „-Ne znaš me pa ne mozes tvrditi da li sam glup ili ne“

  Хвала драгом Богу што те не знам.

  Ето нисам толики баксуз па да морам тебе знати

 14. Кад год је тема гробаризам, било у Србији, било у РС, овај ментолски кадар пише безброј коментара, ево, и на тему како онај из Зворника, који има кубик партијских књижица хоће да преузме удружење гробара РС има 500 високоинтелектуалних коментара. Ни мањег к.р.а, ни веће дреке. Ментолски сљедбеници гробаризма могу на аргументе једино одговорити увредама и псовкама, Книну и да опростимо, славило се до дубоко у ноћ. Зато, господо сљедбеници гробаризма, ево вам тема, и ако сте толико сигурни у успјешност плавокосе банкарке, претворите сву своју штедњу у динаре, можда буде јака зима, нек се има шта за наложити.

 15. Човјек је побиједио на изборима и не видим шта је ту спорно. Људи су га изабрали тако што су изашли да гласају за истог или су изабрали да не гласају и тиме такође допринијели његовом избору. Рекла бих, поприлично свјесно и намјерно. И једни и други.

  С друге стране, сасвим је јасно да Јоргованка Табаковић и многи у овој Влади Србије, а и у овој нашој, нису квалификовани за обављање послова којих су се прихватили. Да ли је то храброст или лудост показаће вријеме.
  Лично никад се не бих прихватила посла који не знам да радим, ако би од тога зависила судбина шире заједнице.

 16. охо.. Додикове мишеве (као што су: hamurabi и Заметица Јован) хвата паника. Ближи се крај династије Додик. А паника не би била оволико изражена да их напредњаци не чекају и у Србији, просто, мишеви немају гдје.
  А ови што пишу против Јоргованке, сигуран сам да нису достојни ни торбу да јој носе.

 17. Nisam neki fan nove guvernerke, uh pardon guvernera, ne sviđa mi se njena frizura 😉 ali u njenu odbranu mogu reći : žena je rodila troje djece i to je vrijedno poštovanja. Možda je trebalo da ostane domaćica. Što se ekonomije tiče, nadam se da će se ovdje oglasiti i neko iz struke, čini mi se da je samo zapamtila nekoliko zvučnih termina. Ali, zašto da ne..treba joj pružiti šansu…
  i da, Dodik ima sutra zakazan sastanak sa Nikolićem.

 18. anja banja luka

  Нико се anja не рађа као гувернер ни као министар, нити је неко предодређен за такве функције. Постоје паметни и поштени савјетници који треба да помогну и гувернерима и министрима и председницима.
  Како знати да ли неко може бити добар гувернер или не ако то не проба. Мада врло често не зависи много ни од гувернера ни од његовога тима.
  Знамо сви каква је ситуација и у свијету а посебно у региону.

 19. optimus, 07.08.2012. 11:43:24

  Извини, нисам видјела раније.

  Плашим се да ми више немамо времена да се неко учи на нама. Наравно да треба пружити шансу људима, увијек сам за то, али не на овакав начин. Не можемо некога ко нема искуства „бацати у ватру“ да врши најкомпликованије операције на срцу нпр. Нека буде присутан, посматра, учествује, учи се, али никако не може да буде главни јер ако буде… знамо шта слиједи, а ми немамо ни времена ни могућности да се уздамо у срећу.
  Нама требају најспособнији људи, они са највише искуства, најстручнји људи. Није Јоргованка (иначе симпатичана и драга особа) само проблем, све је овде проблем и у Србији и код нас. Најодговорније позиције су заузели људи који немају знања, немају искуства или су непоштени или све заједно.

  Било би лијепо да се мало издигнемо из страначких оквира и да нам је најважнија добробит народа којем припадамо.

  Поздрав!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *