ЈМБ остаје сраћеница без закона

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није данас прихватио Приједлог закона о измјени и допуни Закона о јединственом матичном броју. Приједлог закона, који је у парламентарну процедуру упутио Савјет министара, није прихваћен због недостатка гласова из Федерације БиХ. Странке из Републике Српске нису имале примједбе на приједлог Савјета министара иуз оцјену да је у складу са […]

уторак, март 26, 2013 / 12:52

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није данас прихватио Приједлог закона о измјени и допуни Закона о јединственом матичном броју.

Приједлог закона, који је у парламентарну процедуру упутио Савјет министара, није прихваћен због недостатка гласова из Федерације БиХ. Странке из Републике Српске нису имале примједбе на приједлог Савјета министара иуз оцјену да је у складу са Уставом БиХ.

Приједлогом Савјета министара БиХ регистрациона подручја су прилагођена Уставом заснованој територијалној организацији БиХ, као и усвојеним статистичким подручјима, а одговарала су и и вишечланим изборним јединицама за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ. Изузетак је Брчко дистрикт као посебно регистрационо подручје.

Савјет министара у приједлогу измјена и допуна Закона о јединственом матичном броју ускладио је називе општина Републике Српске са називима утврђеним Законом о територијалној организацији Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *