Језеринац упоредио Исуса са Алојзијем Степинцем!

Највиши војни свештеник Хрватске Јурај Језеринац упоредио је Исуса Христа са злогласним кардиналом Алојзијем Степинцем, који је подржавао усташку Независну Државу Хрватску!?  Језеринац је синоћ на миси на Книнској тврђави уочи обиљежавања 17. годишњице војно-полицијске акције "Олуја" рекао да су "у историји постојали многи неправедни судови, који су осудили, на примјер, Христа или кардинала Степинца", […]

недеља, август 5, 2012 / 17:03

Највиши војни свештеник Хрватске Јурај Језеринац упоредио је Исуса Христа са злогласним кардиналом Алојзијем Степинцем, који је подржавао усташку Независну Државу Хрватску!?

 Језеринац је синоћ на миси на Книнској тврђави уочи обиљежавања 17. годишњице војно-полицијске акције "Олуја" рекао да су "у историји постојали многи неправедни судови, који су осудили, на примјер, Христа или кардинала Степинца", преноси агенција Хина.

Војни ординариј Језеринац позвао је на, како је рекао "очување истине о Домовинском рату", те пренио поздраве генерала из Хага – посебно Анта Готовине и Младена Маркача.

На миси на Книнској тврђави били су вршилац дужности предсједника Сабора Јосип Леко, министар за питања бораца Предраг Матић и начелник Генералштаба Оружаних снага Хрватске генерал Драго Ловрић.

Некадашњег загребачког надбискупа и кардинала Алојзија Степинца (1898. – 1960.) су југословенске власти 1946. године осудиле за сарадњу са усташама Анте Павелића, након чега је провео остатак живота у кућном притвору и у затвору.

Степинца је папа Јован Павле други беатиФиковао 1998. године упркос противљењу многих угледних личности. Јован Павле Други је био папа који је отворено тражио бомбардовање Срба у БиХ 1995. године.

У војној операцији "Олуја", која је почела 4. августа 1995. године, на подручју Републике Српске Крајине убијено је и нестало око 2.000 Срба, а протјерано око 220.000. У наставку акције у БиХ, операцијом "Маестрал", хрватске и муслиманске снаге убиле су још 655 и прогнале око 125.000 српских становника.

Претресно вијеће Хашког трибунала, послије дугогодишње истраге и суђења хрватским генералима за ратне злочине почињене у акцији "Олуја", објавило је 15. априла 2011. године осуђујућу пресуду генералима Анти Готовини и Младену Маркачу.

Закључило је да је у Хрватској у љето 1995. године постојао удружени злочиначки подухват са циљем трајног уклањања српског цивилног становништва из Крајине, на челу са тадашњим предсједником Фрањом Туђманом.0 КОМЕНТАРА

 1. Toliko o katoličkoj crkvi. Sad se fino vidi da je to jedna satanistička institucija, a evo i zašto:

  1. Proglašavaju za sveca čovjeka koji je podržao režim koji je ostavio milion i kusur ljudi po jamama,
  2. Tog istog poredi sa Hristom,
  3. Na dan progona ostatka potomaka od tih milion i kusur koji su ostali da žive u Hrvatskoj,
  4. I to proglašava svetim ratom …

  Toliko o tome.

 2. Ватиканска говна и гдје су сад они заговарачи идеје лоповски намазаног владике григориња о помирењу?

 3. УСТАША је њихово друго име – од распада Римског царства до данас и за веке векова.
  Вазда су имали своје следбенике у другим верама, оне спремне да за шаку гов… продају и крст и ћаћу, а душу ђаволу продају. Због таквих се Србима и данас дешавају Јаценовци и олује и актулено уништавање глађу и економским ропством.

  Ко то још увек трује о помирењу?

 4. Препоручио бих свакоме да прочита књигу „Ватиканске убице“ коју је написао бивши језуитски свештеник који је побјегао из католичке цркве због зла које влада тамо и описао то у своме дјелу.
  То што је написано у књизи објашњава и овога ђавола са презименом Јерезинац.
  То су ђаволи и демони у људском облику.
  Покушајте наћи књигу и прочитај те је. Било је да се купи у баљалучким књижарама. Нећете се покајати

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *