Јесте ли од јавног интереса?

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске расписаће сутра јавни конкурс за додјелу статуса удружења од јавног интереса, потврђено је Срни у овом министарству. Право учествовања на јавном конкурсу има удружење које је регистровано у складу са Законом о удружењима и фондацијама Српске, ако његово дјеловање превазилази интересе његових чланова и ако је намијењено интересу […]

недеља, јул 12, 2015 / 13:39

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске расписаће сутра јавни конкурс за додјелу статуса удружења од јавног интереса, потврђено је Срни у овом министарству.

Право учествовања на јавном конкурсу има удружење које је регистровано у складу са Законом о удружењима и фондацијама Српске, ако његово дјеловање превазилази интересе његових чланова и ако је намијењено интересу јавности, односно неким њеним сегментима.

То се посебно односи на области здравства, науке, социјалне и заштите околине, цивилно друштво, ратне ветеране, људска и права мањина, помоћ сиромашним и социјално угроженим, помоћ инвалидима, дјеци и старијим лицима, културу, аматерске спортове, удружења потрошача и друге областе од јавног интереса.

Пријава на јавни конкурс за додјелу статуса удружења од јавног интереса треба, између осталог, да садржи доказ о регистрацији удружења, оснивачки акт удружења и статут, доказ о разлозима оснивања, програм рада за период од двије године и друго.

Сви документи којима се доказује испуњеност услова конкурса достављају се у оригиналу или овјереној копији.

Рок за подношење пријава је 30 дана од дана објављивања у "Службеном гласнику Републике Српске" и у дневном листу "Глас Српске".

Пријаве на јавни конкурс могу се доставити лично или путем поште на адресу Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

Након конкурса, комисија коју је именовала Влада Републике Српске, обавиће усмени разговор са предсједницима удружења и са лицем из руководства удружења, а потом ће донијети одлуку о додјели статуса.

Удружења која већ имају статус удружења од јавног интереса немају потребу да конкуришу.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *