Јерменија прекида дипломатске односе с Мађарском

Предсједник Јерменије Серж Саркисјан саопштио је да његова земља прекида дипломатске односе са Мађарском, пошто су мађарске власти пустиле азербејџанског официра који је осуђен за убиство једног јерменског поручника. Азербејџанског официра Рамила Сафарова осудио је суд у Будимпешти 2006. године на доживотни затвор, након што је признао да је убио поручника Гургена Маркаријана из Јерменије, […]

субота, септембар 1, 2012 / 00:12

Предсједник Јерменије Серж Саркисјан саопштио је да његова земља прекида дипломатске односе са Мађарском, пошто су мађарске власти пустиле азербејџанског официра који је осуђен за убиство једног јерменског поручника.

Азербејџанског официра Рамила Сафарова осудио је суд у Будимпешти 2006. године на доживотни затвор, након што је признао да је убио поручника Гургена Маркаријана из Јерменије, у вријеме када су се обојица налазили у Мађарској на курсу за језик у оквиру НАТО-а.

Поручника Сафарова, који је у своју земљу дошао у петак, одмах је помиловао и ослободио предсједник Азербејџана, преноси АП.

Азербејџан и Јерменија су сусједне, бивше совјетске републике које имају вишегодишњи спор око територије Нагорно-Карабах, подсјећа америчка агенција.

Као одговор на ослобађање Сафарова, јерменски предсједник Саркисјан је саопштио да његова земља „прекида дипломатске односе и све званичне везе са Мађарском”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *