Јеринић пише ВСТС-у да покрене поступак против специјалних тужилаца

Предсједник Удружења новинара Републике Српске Драган Јеринић рекао је да ће сутра упутити допис Високом судском и тужилачком савјету БиХ, у којем ће затражити покретање дисциплинског поступка против тужилаца у Специјалном тужилаштву Републике Српске Младена Митровића и Горана Гламочанина. Јеринић је рекао да ће затражити покретање дисциплинског поступка против Митровића и Гламочанина, јер су злоупотријебили […]

недеља, децембар 23, 2012 / 16:53

Предсједник Удружења новинара Републике Српске Драган Јеринић рекао је да ће сутра упутити допис Високом судском и тужилачком савјету БиХ, у којем ће затражити покретање дисциплинског поступка против тужилаца у Специјалном тужилаштву Републике Српске Младена Митровића и Горана Гламочанина.

Јеринић је рекао да ће затражити покретање дисциплинског поступка против Митровића и Гламочанина, јер су злоупотријебили закон и овлашћења позивајући главног и одговорног уредника "Гласа Српске" Мирјане Кусмук за свједочење у кривичном предмету против Младена Иванковића и других, који се води због кривичног дјела трговине људима ради вршења проституције.

"Тражићемо одоговорност ових тужилаца јер су злоупотријебили Закон о кривичном поступку Републике Српске", рекао је Јеринић данас новинарима у Бањалуци.

Главни и одговорни уредник "Гласа Српске" Мирјана Кусмук одазвала се у петак, 21. децембра, на позив Специјалног тужилаштва да у својству свједока дође у то тужилаштво и да исказ у предмету "Младен Иванковић и други", који се односи на кривично дјело трговине људима ради проституције.

Бранилац Кусмукове, адвокат Миљкан Пуцар, рекао је да је она у емисији "Пресинг" РТРС-а само поручила да би институције као што је Специјално тужилаштво требало озбиљно да се односе према медијима да се не би дешавало као што се то десило у случају Специјалног тужилаштва, које је најавило спектакуларне акције хапшења у предмету трговине људима ради проституције, мада на крају од тога ништа није било и ухапшена су само два лица.0 КОМЕНТАРА

  1. А јес’јој пала кашика у мед 😀 и сада Кусмукова испаде жртва система. Ово је као оно „Крамер против Крамера“ 😛

  2. Koliko se sjećam ovaj čovjek je skrenuo pažnju na sebe kada je ozbiljno pogrešio kod predviđanja izbornih rezultata na proteklim izborima.Svakome se to desi.I sada je greška.Treba sve novinare štititi,a ne samo one privilegovane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *