Јеремић: Истине се плаше ови што ме минирају

Предсједник Генералне Скупштине УН Вук Јеремић огласио се поводом захтева Бошњака из Америке да се откаже расправа у УН о Хашком трибуналу истичући да расте нервоза код оних којима не одговара да се представи истина. Апел Конгреса Бошњака Сјеверне Америке и Савјетодавног Већа за БиХ упућен амабасадорки САД у УН Сузан Рајс, којим се тражи […]

недеља, март 10, 2013 / 16:23

Предсједник Генералне Скупштине УН Вук Јеремић огласио се поводом захтева Бошњака из Америке да се откаже расправа у УН о Хашком трибуналу истичући да расте нервоза код оних којима не одговара да се представи истина.

Апел Конгреса Бошњака Сјеверне Америке и Савјетодавног Већа за БиХ упућен амабасадорки САД у УН Сузан Рајс, којим се тражи отказивање расправе у УН о Хашком трибуналу, показује да расте нервоза код оних којима не одговара да се представи истина, рекао је предсједник Генералне Скупштине УН Вук Јеремић.

"Очигледно је да расте нервоза код оних којима не одговара чињеница да ће се на позорници УН представити истина", изјавио је Јеремић за Танјуг.

Јеремић је рекао да се улази у посљедњу фазу припрема за јавну расправу о међународном кривичном правосуђу 10. априла и да се не обазиру на притиске.

"Пријеподневни дио те расправе, у коме право наступа имају чланице УН, биће добра прилика за све да изнесу свој државни став, па тако и за БиХ", рекао је Јеремић.

Удружења Бошњака у Сјеверној Америци затражила су од сталне представнице САД у УН Сузан Рајс да хитно цензурише предсједника Генералне скупштине УН Вука Јеремића и откаже расправу у УН о Хашком трибуналу, која је заказана за април.

Конгрес Бошњака Сјеверне Америке (КБСА) и Савјетодавни савјет за БиХ (АЦБХ) упозорили су Сузан Рајс на "лоше намјере" Јеремића према Хашком трибуналу и на његова настојања да "шири српски националистички програм".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *