Јелшинград: Извјештај против директора Еуромотора, адвоката и судије

ЦЈБ Бањалука доставио извјештај против директора Еуромотора, адвоката Зорана Бубића, судије Основног суда у Бањалуци Небојше Пејовића, те једног земљишно- књижног референта Центар јавне безбједности Бањалука доставио је данас Окружном тужилаштву Извјештај против четири лица због извршења кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења и несавјестан рад у служби у предмету бањалучки “Јелшинград ФАМ” а.д. […]

среда, септембар 19, 2012 / 19:55

ЦЈБ Бањалука доставио извјештај против директора Еуромотора, адвоката Зорана Бубића, судије Основног суда у Бањалуци Небојше Пејовића, те једног земљишно- књижног референта

Центар јавне безбједности Бањалука доставио је данас Окружном тужилаштву Извјештај против четири лица због извршења кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења и несавјестан рад у служби у предмету бањалучки “Јелшинград ФАМ” а.д. у стечају, којем је нанесена штета у износу од 1.855.554,46 КМ.

Службеник за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Шоја рекла је да је Извјештај поднесен против лица чији су иницијали Ш.В., И.Г., Б.З. и П.Н., због постојања основа сумње да су починили наведена кривична дјела.

Нови талас сазнаје да је ријеч о Гостимиру Ивнковићу, директору Еуромотора, адвокату Зорану Бубићу те судији Основног суда у Бањалуци Небојши Пејовићу.

Шоја је навела да је Ш.В. у својству земљишно-књижног референта Основног суда у Бањалуци, поступајући по захтјеву предузећа “Еуромотор” д.о.о Бањалука, 26. марта 2010. године извршио укњижење заложног права – хипотеке у корист овог предузећа, а на основу Рјешења Основног суда у Бањалуци на некретнини “Јелшинград ФАМ” а.д. у стечају и то пословној згради број 15 Буџак, иако је знао да је ова некретнина досуђена предузећу “Еуромотор” д.о.о Бањалука на основу Рјешења Основног суда у Бањалуци од 25. октобра 2005. године.

Овим рјешењем, наложен је упис права власништва на предметним некретнинама, те брисање уписних права трећих лица, као и да је за предметну некретнину евидентирана забиљежба отварање стечајног поступка, на који начин је незаконито извршио упис хипотеке на предметној некретнини у корист предузећа “Еуромотор” д.о.о. Бањалука.

Према њеним ријечима, И.Г. је у својству директора “Еуромотор” д.о.о Бањалука, по пуномоћнику адвокату Б.З. 19. септембра 2011., Основном суду у Бањалуци, поднио Приједлог у којем је навео неистините податке, по којем је судија Основног суда у Бањалуци П.Н., кршећи одредбе Закона о извршном поступку и Закона о стечајном поступку, 11. новембра 2011. донио Рјешење, иако су сви знали да је предметни извршни поступак довршен провођењем Закључка о продаји од 29. септембра 2005. године и да је “Еуромотор” изгубио статус хипотекарног повјериоца, а тиме и разлучног повјериоца у стечајном поступку отвореним над “Јелшинград ФАМ”.

На основу рјешења од 11. новембра 2011. године незаконито је извршен пренос новчаних средстава са рачуна Окружног привредног суда у Бањалуци на рачун “Еуромотор” чиме је прибављена противправна имовинска корист у износу од 1.855.554,46 КМ, а све на штету “Јелшинграда ФАМ”.

Шоја је додала да Центар јавне безбједности Бањалука наставља да предузима мјере и радње из своје надлежности по предмету “Јелшинград ФАМ” а.д. у стечају Бањалука.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *