Јашаревићу понуђен споразум о признању кривице?

Сенад Дуповац, адвокат Мевлида Јашаревића оптуженог за терористички напад на америчку Амбасаду у Сарајеву 28. октобра прошле године, изјавио је Срни да је Тужилаштво БиХ понудило Јашаревићу споразум о признању кривице, док тужилац у овом предмету Дубравко Чампара негира те наводе.  Дуповац је рекао да ће у четвртак, 9. августа, упознати Јашаревића о предложеном споразуму, […]

уторак, август 7, 2012 / 07:33

Сенад Дуповац, адвокат Мевлида Јашаревића оптуженог за терористички напад на америчку Амбасаду у Сарајеву 28. октобра прошле године, изјавио је Срни да је Тужилаштво БиХ понудило Јашаревићу споразум о признању кривице, док тужилац у овом предмету Дубравко Чампара негира те наводе.

 Дуповац је рекао да ће у четвртак, 9. августа, упознати Јашаревића о предложеном споразуму, не прецизирајући садржину документа, након чега ће оптужени донијети одлуку да ли је такав споразум са Тужилаштвом за њега прихватљив.

У изјави за Срну тужилац Дубравко Чампара категорично је демантовао Дуповца, наводећи да Тужилаштво БиХ није направило никакав споразум о признању кривице који је понуђен Јашаревићу.

„Очекујемо наставак суђења по редовном поступку, на наредном рочишту 13. августа“, рекао је Чампара.

Пред Судом БиХ 15.јуна почело је суђење Мевлиду Јашаревићу, Емраху Фојници и Мунибу Ахметспахићу, оптуженим за терористички напад на зграду Амбасаде САД у Сарајеву 28. октобра прошле године.

Тужилаштво БиХ је најавило да ће током суђења саслушати 26 свједока и 13 вјештака, те да ће доказати да се ради о кривичном дјелу тероризма и организовања терористичке групе по узору на Ал каиду. Најављено је да ће бити изведено више од стотину материјалних доказа, међу којима и видео-снимци терористичког напада на Амбасаду САД и Јашаревићева опроштајна видео-порука.

Фојница и Ахметспахић оптужени су да су, као чланови терористичке групе, омогућили Јашаревићу извршење кривичног дјела тероризма. Осим БиХ, и америчко Министарство правосуђа такође је подигло оптужницу против Јашаревића.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *