Јашаревића пут у рај кошта 18 година затвора

Пред Судом БиХ терориста Мевлид Јашаревић осуђен је данас на 18 година затвора због напада на зграду америчке Амбасаде у Сарајеву. Друга двојица оптужених, Емрах Фојница и Муниб Ахметспахић, ослобођени су одговорности кривичног дјела организовања терористичке групе, због недостатка доказа. Јашаревић је био оптужен да је извео терористички напад на амбасаду, док су Фојница и […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 14:15

Пред Судом БиХ терориста Мевлид Јашаревић осуђен је данас на 18 година затвора због напада на зграду америчке Амбасаде у Сарајеву.

Друга двојица оптужених, Емрах Фојница и Муниб Ахметспахић, ослобођени су одговорности кривичног дјела организовања терористичке групе, због недостатка доказа.
Јашаревић је био оптужен да је извео терористички напад на амбасаду, док су Фојница и Ахметспахић били оптужени за помагање у извршењу тог дјела.

Јашаревић је 28. октобра 2011. године на Амбасаду САД у Сарајеву испалио 105 метака из аутоматске пушке за око 50 минута. Тада је рањен полицијски службеник Мирсад Велић који је обезбјеђивао зграду амбасаде.

У полицијској акцији која је спроведена неколико дана након напада, у вехабијској заједници у Горњој Маочи код Брчког ухапшени су Муниб Ахметспахић и Емрах Фојница.

Мевлид Јашаревић је рођен је у Новом Пазару 1988. године и припадник је вехабијског покрета.

Јашаревић је у завршној ријечи прошле седмице казао да „ако га Суд БиХ осуди, то неће спријечити неког другог да учини исто што и он” и да се каје за сваку особу која је тог дана била уплашена, истичући да ће таквих напада бити „све док Американци убијају муслимане”.

Бранилац Мевлида Јашаревића адвокат Сенад Дуповац раније је изјавио Срни да је припремио завршну ријеч коју ће базирати првенствено на околности да његов клијент није дошао пред Амбасаду САД тога дана да некога убије него да буде убијен и мученичком смрћу себи обезбиједи мјесто у рају.0 КОМЕНТАРА

 1. Занимљиво нико да остави коментар до сад.
  Па ево ја ћу по својим мјерилима, овај дечко би био добар узор осталим курчевим муслиманима, који се нешто као бусају, скачу у ватру кад им неко нацрта Мухамеда, али никад змију у главу, слађе им бити слуга америке!
  Кад се сјетим како су те америчке гњиде убиле покојног Вујкета у америчкој амбасади у Београду, онда је овај случај мала маца.

 2. Глупост.Толико ствари у БиХ је пропуштено да се казни и сада ће се све да исправи на једном сулудом покушаку да се нанесе штете фасади амбасаде САД.Мислим да је казна претјерано велика и нема везе са тежином преступа.

 3. Глупост.Толико ствари у БиХ је пропуштено да се казни и сада ће се све да исправи на једном сулудом покушаку да се нанесе штете фасади амбасаде САД.Мислим да је казна претјерано велика и нема везе са тежином преступа.

 4. modran1458, 07.12.2012. 11:46:53
  Slazem se da je ovo cista glupost.
  Sad imamo jos jednog lezilebovica vise koji nece nista raditi a ima smjestaj i kruh.Trebalo je ovo streljati odmah.Em je dobro iz politickih razloga,uvuci se jos malo Amerima u dupe.Em nebi ga niko morao hraniti i odmah bi se ustedilo nesto novca.Em jedan muslimanski fanatik manje.

 5. Како год неко гледо на ове „радикалне“ исламисте, са њима си бар начисто, још ако тај радикализам упиру према злочиначким америчким државама, пун погодак!
  Гори су сто пута они „урбани“, они „градска раја“ типови, као политички необојени, шатро космполите…а прије двадесетак дана гледам их на рукометној утакмици у Скендерији БиХ-Србија, окренули дупе српској застави и комплексашки пјевају „нико те никад мрзити неће кол’ко те мрзим ја…Србијо, Србијо..курво балканска“, е ти су најљигавији гори од вехабија!
  Колико сам видио, нигдје ни једног вехабије није било на трибинама Скендерије, све „градска раја“ дебил до дебила!

 6. Слажем се, али су га требали уцмекати на лицу мјеста. Свакако се био намјестио и баш ми није јасно да га нико не упуца. Да је био какав наш несрећник до сада би нас бомбардовали!

 7. У Америци за ово никад не би изашао из затвора докле год је жив, а врло вјероватно би добио и смртну казну. Без обзира на то, Амери ће наставити да подржавају муслимане, а нападају нас Србе.

 8. NOIR, 07.12.2012. 12:19:21
  “баш ми није јасно да га нико не упуца“

  E sad si me razocarao i ko covjek i ko komunistaB-)
  Kako to ne skonta…?

  Pa jednostavno,heheh,nije covjek nosio Srpsku zastavu.

  Inace to po Saraj’vu dodje kao najveci grijeh a na to sto Arapi masu zastavama Arapskih emirata,Turci turskim i ko zna kakvih sve drugim sa nijansama zelenkastih sa raznim varijacijama polumjeseca i nekakvih macheva,handzara itd.se gleda kao na reklamu sapuna ili deterdzenta kakvog….
  Ono svima je kao “dosadilo“ali se niko ne ljuti…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *