Јапанци затворили фирме у Кини

Неколико великих јапанских компанија које послују у Кини престало је да ради, а њихово особље јапанске националности добило је савјет да не излази на улице због демонстрација које су избиле услед спора двије земље око групе ненасељених малих острва у Кинеском мору, на која право полажу обе земље, као и Тајван. Велики број јапанских школа, […]

уторак, септембар 18, 2012 / 08:25

Неколико великих јапанских компанија које послују у Кини престало је да ради, а њихово особље јапанске националности добило је савјет да не излази на улице због демонстрација које су избиле услед спора двије земље око групе ненасељених малих острва у Кинеском мору, на која право полажу обе земље, као и Тајван.

Велики број јапанских школа, прије свега у Пекингу и Шангају, такође је данас затворен на недељу дана, док се страх шири међу јапанским исељеницима, после антијапанских протеста који су овог викенда одржани у неколико кинеских градова, пренијели су француски електронски медији.

На хиљаде кинеских националиста демонстрирало је против Јапана због одлуке њихове владе да купи острва Сенакаку, како их назива Јапан, или Диаоју како гласи кинески назив, која су била у приватном власништву једног јапанског држављана.

На мети насилничких протести који су се одиграли у најмање пет кинеских градова биле су јапанске продавнице, ресторани и погони аутомобилских компанија Тојоте и Хонде, која ће од сутра обуставити производњу на два дана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *