Јапанци у страху: Насукали се делфини, као и прије земљотреса 2011. године

Више од 150 делфина који су се насукали на обалама Јапана, изазвали су страх да ће опет доћи до разорног земљотреса. Јапанци су уплашени да су насукани делфини показатељ да ће опет доћи до земљотреса, у коме је 2011. године страдало 19.000 људи. Упркос недостатку доказа који би повезали та два догађаја, велики број коментара […]

недеља, април 12, 2015 / 21:14

Више од 150 делфина који су се насукали на обалама Јапана, изазвали су страх да ће опет доћи до разорног земљотреса.

Јапанци су уплашени да су насукани делфини показатељ да ће опет доћи до земљотреса, у коме је 2011. године страдало 19.000 људи.

Упркос недостатку доказа који би повезали та два догађаја, велики број коментара на интернету упозорава на то да се око 50 делфина насукало на јапанској обали шест дана прије страховитог земљотреса 2011. године, који је узроковао огроман цунами и нуклеарну катастрофу.

Страх је подгријан и чињеницом да је више од 100 китова угинуло, након што су се масовно насукали на удаљеној плажи Новог Зеланда 20. фебруара 2011. године, два дана прије него што је велики земљотрес погодио Крајстчерч, други по величини град у тој земљи.

Јапански званичници покушали су да отклоне ове стрепње, иниситирајући на томе да не постоје научни докази који би земљотрес повезали са насуканим делфинима.

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *