Јапанци су против санкција за Русију

Већина Јапанаца сматра да Токио треба да заузме самосталан став у вези са кризом у Украјини, умјесто да прати примјер западних земаља и уведе санкције Русији, показују резултати новог истраживања. Анкета токијске телевизије и пословног листа "Никеи" показала је да 31 одсто грађана подржава оштрије санкције против Москве, какве су увеле ЕУ и САД. Педесет […]

понедељак, март 24, 2014 / 09:32

Већина Јапанаца сматра да Токио треба да заузме самосталан став у вези са кризом у Украјини, умјесто да прати примјер западних земаља и уведе санкције Русији, показују резултати новог истраживања.

Анкета токијске телевизије и пословног листа "Никеи" показала је да 31 одсто грађана подржава оштрије санкције против Москве, какве су увеле ЕУ и САД.

Педесет два одсто анкетираних мисли да Јапан мора сам да одреди своју политику према Русији, имајући у виду њен значај као дипломатског партнера.

Јапан је до сада показивао уздржаност у вези са кримским питањем у односу на своје партнере са Запада, преноси "Глас Русије".

Токио је иницијално обуставио разговоре са Русијом о укидању виза, као и дијалог о неким важним билатералним питањима, али јапанска Влада напомиње да су ове мјере ограничене и да не утичу на економску сарадњу двије земље.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *