Јапан: Старац извршио самоубиство због евакуације

ТОКИО- Најстарији мјештанин јапанског села Литате, стар 102 године, извршио је самоубиство јер је морао да напусти кућу послије проширења евакуационе зоне око нуклеарне електране Фукушима. Локални медији су јавили да је старац извршио самоубиство након разговора са породицом о евакуацији. "Прије самоубиства, најстарији мјештанин заједнице разговарао је о плановима евакуације са својом породицом и […]

четвртак, април 14, 2011 / 14:34

ТОКИО- Најстарији мјештанин јапанског села Литате, стар 102 године, извршио је самоубиство јер је морао да напусти кућу послије проширења евакуационе зоне око нуклеарне електране Фукушима.

Локални медији су јавили да је старац извршио самоубиство након разговора са породицом о евакуацији.

"Прије самоубиства, најстарији мјештанин заједнице разговарао је о плановима евакуације са својом породицом и постајао би депресиван сваки пут када би се споменуло да ће морати да напусти кућу", изјавили су локални званичници.

Село Литате, као и бројна друга мјеста, нашли су се у зони евакуације коју је влада прогласила због дуготрајног излагања радијацији из оштећене нуклеарке.

Више хиљада људи већ је евакуисано из зоне широке 20 километара око електране, из које се шири радијација након оштећења расхладних система у земљотресу и цунамију 11. марта. Измијењеним наређењем, за које је влада најавила да ступа на снагу идућег мјесеца, још неколико хиљада људи остаће без крова над главом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *