Јанукович понудио Меркеловој да откупу Тимошенкову?

Украјински предсједник Виктор Јанукович понудио је њемачкој канцеларки Ангели Меркел да плати седам милијарди долара „на име откупа” за бившу украјинску премијерку Јулију Тимошенко, осуђену на седмогодишњу затворску казну, преноси руска агенција РИА Новости. Руска агенција наводи да је бивши шеф Канцеларије украјинског предсједника Олег Рибачук рекао како је Јанукович понудио „откуп” њемачкој канцеларки на […]

четвртак, август 16, 2012 / 16:21

Украјински предсједник Виктор Јанукович понудио је њемачкој канцеларки Ангели Меркел да плати седам милијарди долара „на име откупа” за бившу украјинску премијерку Јулију Тимошенко, осуђену на седмогодишњу затворску казну, преноси руска агенција РИА Новости.

Руска агенција наводи да је бивши шеф Канцеларије украјинског предсједника Олег Рибачук рекао како је Јанукович понудио „откуп” њемачкој канцеларки на једном састанку.

„Вјероватно нико јавно ово није рекао, али сам ја то неколико пута чуо из различитих извора”, рекао је Рибачук додајући да му је ту информацију потврдио и савјетник њемачке канцеларке.

„Савјетник Ангеле Меркел рекао ми је да јој је дуго требало да дође к себи од Јануковичеве понуде, али да је послије тога престала да му се јавља”, навео је Рибачук.

За сада нико од украјинских званичника није коментарисао Рибачукову изјаву за сајт Коментари коју је јуче пренијела руска агенција.

Јанукович је оптужио Тимошенкову за крађу 14 милијарди долара и понудио да је ослободи „упола цијене”, преноси Риа Новости.

Судија у Украјини је данас поново одложио суђење бившој премијерки Тимошенко, која је оптужена за неплаћање пореза и проневјеру, јавља Глас Америке.

Судија је заказао наредни претрес за 11. септембар пошто је 51-годишња лидерка опозиције због лошег здравственог стања одбила да се појави на суду у источном граду Харкову.

Бившој премијерки се суди због наводних кривичних дела из 1990-их, а она већ служи седмогодишњу затворску казну због злоупотребе положаја везане за споразум о испоруци природног гаса са Русијом из 2009. док је била украјинска премијерка.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *