Јанукович, након срчаног, претрпио и мождани удар?

Руски медији јавлили су да је Виктор Јанукович доживио срчани удар. Јанукович се налази у московској болници након што је претрпио срчани удар, пише лист Московски Комсомољет, наводећи неименовани извор. Његово стање је, како се наводи, врло озбиљно. Украјински граничари: На Криму 30 хиљада руских војника На Криму тренутно се налази 30.000 војника, рекли су […]

петак, март 7, 2014 / 15:40

Руски медији јавлили су да је Виктор Јанукович доживио срчани удар.

Јанукович се налази у московској болници након што је претрпио срчани удар, пише лист Московски Комсомољет, наводећи неименовани извор.

Његово стање је, како се наводи, врло озбиљно.

Украјински граничари: На Криму 30 хиљада руских војника

На Криму тренутно се налази 30.000 војника, рекли су украјински граничари, што је скоро двоструко више него што је раније објавила украјинска влада.

Серхиј Астахов, помоћник шефа граничарске службе, рекао је за Ројтерс да је та цифра процјена и да обухвата и војнике који су прошле недјеље дошли и припаднике руске Црноморске флоте, која је перманентно стационирана у кримској луци Севастопољу.

Русија, чије су снаге прошле недјеље окупирале црноморско полуострво Крим, тврди да се тамо налазе само војници стационирани у Севастопољу. Војници за које се сумња да су руски, су заузели положаје широм Крима без икаквих обиљежја на униформама, али на њиховим возилима се налазе руске војне регистарске таблице, наводи Ројтерс.

Украјина каже да је на Крим дошло појачање од више руских хиљада војника и да су се проширили на читаво окупирано острво, чиме крши споразум о бази у Севастопољу.

Украјинске власти су ове недјеље објавиле да се на Криму налази укупно 16.000 руских војника. Украјинска агенција Укринформ пренела је да је украјински војни званичник Михајло Ковал, такодје, изјавио да се на Криму у овом тренутку налази око 30.000 руских војника.

Ковал је рекао да је ситуација на граници и даље напета, нарочито на кримском контролном пункту. Он је навео да су руски војници ухапсили 12 граничара, међу којима и девет жена.

Руски предсједник Владимир Путин је изјавио да Русија није послала војнике на Крим и да су оружане групе у руској војној униформи "кримске јединице за самоодбрану

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *