Јахјага бискупу честитала Ускрс, умjесто Божић

Косовски званичници опет су измешали хришћанске празнике, па су уместо Божића, римокатоличким верницима честитали Ускрс. Овога пута председница Косова Атифете Јахјага, у писму упућеном бискупу католичке Косовске бискупије Доду Ђерђију честитала је Ускрс, пишу вечерас франкфуртске „Вести” на свом порталу. „Поводом Ускршњег славља, честитам Вама и свим католичним верницима Републике Косово, уз жеље да ово […]

уторак, децембар 25, 2012 / 21:21

Косовски званичници опет су измешали хришћанске празнике, па су уместо Божића, римокатоличким верницима честитали Ускрс.

Овога пута председница Косова Атифете Јахјага, у писму упућеном бискупу католичке Косовске бискупије Доду Ђерђију честитала је Ускрс, пишу вечерас франкфуртске „Вести” на свом порталу.

„Поводом Ускршњег славља, честитам Вама и свим католичним верницима Републике Косово, уз жеље да ово славље проводе у радости и слози са својим породицама у благодети које нам је Бог подарио”, наводи се у писму које је објављено на српском на веб страници Атифете Јахјаге.

Јахјага додаје да високо цени ангажовање католичке цркве „за слогу и љубав међу људима свих националности и вероисповести, и за изградњу једне боље будућности”.

На крају писма упућеног косовском бискупу, Јахјага још једном упућује пуно честитки „за вечно славље Ускрса”.

Ово није први пут да се католичким верницима на Косову погрешно честита празник. Наиме, прошле године косовски премијер Хашим Тачи направио је исту грешку и уместо Божића честитао Ускрс. Његова честитка била је објављена на сајту владе у Приштини.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *