Јагма или не: 11 кандидата за Уставни суд БиХ

БАЊА ЛУКА – На конкурс за избор судије Уставног суда БиХ из Републике Српске пријавило се 11 кандидата, потврдио је Срни предсједник Комисије за избор и именовања Народне скупштинске РС Радован Вуковић. Он је прецизирао да су се на конкурс пријавили Слободан Станишић, Ненад Врањеш, Љубинко Митровић, Љубомир Ожеговић и Млађен Мандић, сви из Бањалуке, […]

среда, март 23, 2011 / 10:07

БАЊА ЛУКА – На конкурс за избор судије Уставног суда БиХ из Републике Српске пријавило се 11 кандидата, потврдио је Срни предсједник Комисије за избор и именовања Народне скупштинске РС Радован Вуковић.

Он је прецизирао да су се на конкурс пријавили Слободан Станишић, Ненад Врањеш, Љубинко Митровић, Љубомир Ожеговић и Млађен Мандић, сви из Бањалуке, Драгомир Вуковић и Марко Медаревић из Сарајева, Златко Кнежевић из Новог Града, Милан Благојевић из Добоја, те Јован Ружичић и Жико Крунић из Бијељине.

Вуковић је напоменуо да је комисија на јучерашњој сједници у Бањалуци анализирала све пристигле пријаве.

Према његовим ријечима, скупштинска Комисија за избор и именовања формирала је комисију која ће провести интервјуе са пријављеним кандидатима и парламенту Српске предложити избор једног од кандидата на једној од наредних сједница.

Скупштинска Комисија за избор и именовања раније је расписала конкурс за избор једног судије Уставног суда БиХ из Републике Српске да би се попунило мјесто које је упражњено када је судија Крстан Симић разријешен дужности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *