ЈАБУКОВО СЈЕМЕ (APPURUSHÎDO)

У почетку није јасно, шта Откровење има са пиктограмима? Али биће да Апокалипса звучи опако и на јапанском. Главну јунакињу, Деунан, од механизираних мутаната спаси конвертиплан са натписом ЕСВАТ. Анимација понекад замара својим оштрим, матираним сјенкама. И користи ефекат замућености ликова, као да су изван фокуса камере. Иначе је одрађена врло угодно, за ужитак при […]

понедељак, март 7, 2011 / 05:20

У почетку није јасно, шта Откровење има са пиктограмима? Али биће да Апокалипса звучи опако и на јапанском. Главну јунакињу, Деунан, од механизираних мутаната спаси конвертиплан са натписом ЕСВАТ.

Анимација понекад замара својим оштрим, матираним сјенкама. И користи ефекат замућености ликова, као да су изван фокуса камере. Иначе је одрађена врло угодно, за ужитак при гледању.

Свјетски рат је готов без побједника, а Деунан се и даље бори. Одведу је у град Олимпус, који је потпуна утопија. Осим што 60% становништва чине Биороиди. Не можете рећи клонови, као да су у питању Роми. Људи контролишу војску, а биороиди ЕСВАТ.

Измузени мотив као у Еквилибријуму (жеља за непонављањем рата), ријешен је тако што биороиди немају осјећања. Ни сексуалних репродуктивних могућности. Одлуке доноси Гаја. Централни рачунар, у садејству са вијећем седам сајбер-стараца.

Заплет је у томе што људски фундаменталиста, генерал Уран, уништи податке како се биороиди могу начинити људима. Једина нада су подаци по имену Јабуково сјеме. Разлог више за акцију, и испитивање Деунаниног породичног стабла.

Јабуковог ваљда.

 

(Редитељ: Шинџи Арамаки; Гласови: Аи Кобајаши, Јурота Косуги, Јуки Мацусока)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *