Израелци више страхују од економског колапса него од Ирана

Три четвртине Израелаца сматра да социјални и економски колапс њихове земље представља већу пријетњу од спорног иранског нуклеарног програма, саопштила је хуманитарна организација „Латет”. Сиромаштво и социјална неједнакост највише брину већину Израелаца, док је образовање на другом, а национална безбједност тек на трећем мјесту, пренијела је француска новинска агенција АФП. „Седамдесет пет одсто јавности сматра […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 23:35

Три четвртине Израелаца сматра да социјални и економски колапс њихове земље представља већу пријетњу од спорног иранског нуклеарног програма, саопштила је хуманитарна организација „Латет”.

Сиромаштво и социјална неједнакост највише брину већину Израелаца, док је образовање на другом, а национална безбједност тек на трећем мјесту, пренијела је француска новинска агенција АФП.

„Седамдесет пет одсто јавности сматра да социјално-економски колапс представља Израелу већу пријетњу од Ирана”, указано је у извјештају, у којем није наведен број анкетираних грађана.

Извјештај је објављен пред опште изборе у Израелу, заказане за 22. јануар.

Израел страхује да његов главни непријатељ Иран покушава да направи атомско оружје, мада власти у Техерану инсистирају да Исламска Република развија свој атомски програм у мирољубиве сврхе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *