Изнуђено или не: Рођак Ратка Младића признао да је јатаковао

Српско Тужилаштво за ратне злочине склопило је споразум о признању кривице са Браниславом Младићем, у чијој је кући у селу Лазарево ухапшен генерал Ратко Младић, 26. маја прошле године, пише београдска „Политика“. Према овом споразуму, о којем би суд требало да одлучује 8. августа, Бранислав Младић признао је да је учествовао у скривању ратног команданта […]

четвртак, август 2, 2012 / 09:22

Српско Тужилаштво за ратне злочине склопило је споразум о признању кривице са Браниславом Младићем, у чијој је кући у селу Лазарево ухапшен генерал Ратко Младић, 26. маја прошле године, пише београдска „Политика“.

Према овом споразуму, о којем би суд требало да одлучује 8. августа, Бранислав Младић признао је да је учествовао у скривању ратног команданта Војске Републике Српске, у замјену за казну затвора у трајању од једне, условно на три године.

Лист пише да Тужилаштво преговара о признању кривице са још једном особом, која је учествовала у скривању Ратка Младића у Малој Моштаници током 2006. године.

Због помагања у скривању Ратка Младића пред Првим основним судом у Београду већ одговара група од десет окривљених.

Према сазнањима листа, Тужилаштво за ратне злочине поднијело је захтјев за провођење истраге против три особе осумњичене да су помагале у скривању некадашег начелника Центра службе безбједности у Бањој Луци Стојана Жупљанина, некадашњег начелника Центра службе безбједности у Бањој Луци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *