Измјене закона о фискалним касама у току седмице

Измјенама и допунама Закона о фискалним касама требало би да буде побољшан систем фискализације и услови рада предузетника са фискалним касама, изјавио је данас предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић, након посјете Занатско – предузетничкој комори града Бања Лука. Он очекује да ће измјене и допуне овог закона бити утврђене ове седмице, најкасније до […]

уторак, март 18, 2014 / 07:24

Измјенама и допунама Закона о фискалним касама требало би да буде побољшан систем фискализације и услови рада предузетника са фискалним касама, изјавио је данас предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић, након посјете Занатско – предузетничкој комори града Бања Лука. Он очекује да ће измјене и допуне овог закона бити утврђене ове седмице, најкасније до петка.

Од 27.000 предузетника у Републици Српској, чак 17.000 је из бањалучке регије. Међу њима, све је више оних који одјављују своје дјелатности. Главни разлог за одјављивање занатско-предузетничких радњи су економски услови пословања, те чињеница да многи предузетници нису обновили рјешења о регистрацији, кажу у Занатско-предузетничкој комори.

У наредне двије седмице од градских власти у Бањалуци биће затражено доношење приједлога нове одлуке о уређењу простора и грађевинском земљишту, која би олакшала бирократске процедуре за рад предузетника у области угоститељства.

Биће затражен састанак с представницима градске и републичке инспекције, јер се предузетници често жале на преклапање надлежности инспекција и превелик број контрола рада.

– Посљедице промјене ове одлуке биле би и промјене неких других одлука које се тичу комуналних накнада и евентуално радног времена, а све скупа тиче се поједностављеног, мање бирократског пословног амбијента – навео је Радојичић.

На састанку је споменуто и питање Закона о ауторским правима, с обзиром на то да је у њему дато право практично једном удружењу грађана у Сарајеву за њихову наплату. Радојичић је најавио да ће анализирати све правне могућности постојања таквог законског рјешења и права наплате широм БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Radojičiću kad god vidim tebe, Milorada i uopšte ljud iz snsd-a, miriše mi na kriminal. Nema narod više povjerenja u vas. Od tog zakona o fiskalnim kasama će imati koristi samo ljudi bliski vama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *