Изгорио у жељи: Чавић без медаље, опет Фелпс

Иако је на 50 метара окренуо први, Милораду Чавићу је измакла медаља у трци у којој се опростио од пливања. Злато на 100 метара делфин стилом освојио је Мајкл Фелпс. Бржи од Чавића су били и Чед ЛеКлос и Јевгениј Коротишкин. Најбољи српски пливач на циљ је стигао за 51 секунду и 81 стотинку, 15 […]

петак, август 3, 2012 / 20:12

Иако је на 50 метара окренуо први, Милораду Чавићу је измакла медаља у трци у којој се опростио од пливања.

Злато на 100 метара делфин стилом освојио је Мајкл Фелпс. Бржи од Чавића су били и Чед ЛеКлос и Јевгениј Коротишкин.

Најбољи српски пливач на циљ је стигао за 51 секунду и 81 стотинку, 15 стотинки спорије него у полуфиналу.

Титулу, 17. злато и 21 олимпијску медаљу освојио је најуспјешнији олимпијац у историји Мајкл Фелпс (51.21), а сребро ће подијелити Чад ЛеКлос из Јужне Африке и Рус Јевгениј Коротишкин, који су стазу прешли за по 51 секунду и 44 стотинке. Србија је остала на једној медаљи у Лондону, уз два четврта мјеста.

После слабијег старта него у полуфиналу, Чавић је успио да преузме водећу позицију и окрене први, иза њега је био Штефен Диблер из Њемачке.

Њих су у другој половини престигли освајачи медаља, а Србин и Нијемац подијелили су позицију четири.

За стотинку спорији био је Јури Верлинден из Холандије, Американац Тајлер МекГил је подбацио седмим мјестом (51.88), а Пољак Конрад Чернијак није успио да плива испод 52 секунде (52.05).

Финална трка била је прилично спора, од осам такмичара само Коротишкин је пливао брже него у полуфиналу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *