Изетбеговићу сада Николић прихватљив

Предсједник Србије Томислав Николић у Бањалуци послао је прихватљиве поруке, али за темељно унапређење односа двије земље неопходно да се српски лидери и нација суоче са прошлошћу, сматра члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић. „Мислим да је неопходно да идемо ка даљој нормализацији односа, то су двије сусједне земље, два народа која живе измјешано, једни поред […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 18:28

Предсједник Србије Томислав Николић у Бањалуци послао је прихватљиве поруке, али за темељно унапређење односа двије земље неопходно да се српски лидери и нација суоче са прошлошћу, сматра члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић.

„Мислим да је неопходно да идемо ка даљој нормализацији односа, то су двије сусједне земље, два народа која живе измјешано, једни поред других, имају јасне, разноврсне интересе да поправљају те односе. И лидери двије земље, предсједници двије земље, треба да помогну народу како би се ишло ка оздрављењу тих односа”, рекао је Изетбеговић Танјугу.

Он је додао да би га „радовало” да предсједник Србије Николић помогне српском народу да се окрене уназад, суочи са оним што се десило и да се затим припази на то шта се говори о БиХ.

Изетбеговић сматра да Србија никада није показала праву спремност да прође катарзу када је ријеч о ономе што је српска страна чинила у ратовима 90-их година.

У том контексту он је посебно истакао примјер Сребренице.

„Цјела Србија је требало да погледа снимак онога што су учинили ‘Шкорпиони’. Они су ликвидирали дјечаке а то је потом урађено 8.000 пута”, каже Изетбеговић истичући да кад неко тако нешто негира онда онемогућава опоравак односа.0 КОМЕНТАРА

 1. Pa ko pobi onolike Srbe ako su u Srebrenici bili samo djecaci??? Trebalo je da i ti vidis ubijene Srbe iz Srebrenice i okoline i ne jedi govna nego od tih 8000, odbij one sto su kao vojno sposobni poginuli u borbi jer takvih je najvise, pa one sto su umrli prirodnom smrcu, pa one sto su se ubijali izmedju sebe i dobices realniju cifru.

 2. o zlocinima i realnim ciframa poginulih, kao i krivici za zlocine nek govore sudovi i presude… Svaki vid diskusije izvan okvira presuda je nekulturno i nedostojasntveno. To vrijedi i za forumase i za politicare…

 3. С тим што Изетбеговић није Предсједник. Он је члан предсједништва.
  И не знам о којем то другом народу говори. БиХ је држава три народа.
  Он је Предсједник само у главама оног корпуса који је ишао у бабино жртвовање мира, и Предсједник је Њихове имагинарне државе. Не моје.
  Нека слободно и даље блеји у име Државе коју не представља…

  Једину корист од овог блејања ће имати само он у свом караван Сарај(ев)у и политичким поенима код бабиних истомишљеника. Што опет говори довољно о намјерама. И падању ивера од кладе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *