Изетбеговића у Београду чува 1.000 полицајаца

За безбједност чланова Председништва БиХ који ће у сриједу бити у посјети Србији бринуће 1.000 полицајаца у униформи и цивилу, сазнаје “Блиц”. Бакир Изетбеговић, Младен Иванић и Драган Човић долазе на позив српског премијера Александра Вучића, након што је брутално нападнут 11. јула у Сребреници. Састанак ће највјероватније бити одржан у Карађорђеву. Како Блиц сазнаје, […]

понедељак, јул 20, 2015 / 10:40

За безбједност чланова Председништва БиХ који ће у сриједу бити у посјети Србији бринуће 1.000 полицајаца у униформи и цивилу, сазнаје “Блиц”.

Бакир Изетбеговић, Младен Иванић и Драган Човић долазе на позив српског премијера Александра Вучића, након што је брутално нападнут 11. јула у Сребреници.

Састанак ће највјероватније бити одржан у Карађорђеву.

Како Блиц сазнаје, очекује се да ће данас у Београд зарад припрема стићи и припадници босанске Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) који ће имати састанак са припадницима МУП и БИА.

Након тог састанка биће разрађена и траса кретања гостију из Сарајева.

Дуж трасе којом буде ишла колона аутомобила, биће затваране и отваране улице сходно њиховом кретању, а свуда ће бити постављене и саобраћајне патроле.

Аутомобил са делегацијом Предсједништва БиХ пратиће и три возила са најискуснијим припадницима Управе за обезбјеђење важних личности.

Околина Карађорђева биће практично под опсадом, а чак ће Дунавом патролирати речна полиција и рониоци Жандармерије, рекао је извор "Блица".

Околина Карађорђева биће под опсадом, а чак ће Дунавом патролирати рјечна полиција и Жандармерија.

Министар полиције Небојша Стефановић јуче није желио да коментарише сазнања "Блица" о конкретним мјерама обезбјеђења.

"Они ће од тренутка уласка до тренутка изласка из Србије бити апсолутно безбједни и неће им фалити длака са главе. Обавеза полиције је да им гарантује сигурност и увјерен сам да у Србији неће доживјети ништа слично ономе што се догодило премијеру Вучићу у Поточарима, рекао је Стефановић за “Блиц”.

Подсјетимо, Александар Вучић је на комеморацији сребреничким жртвама нападнут, а у истрази коју води Тужилаштво БиХ засад још нико није ухапшен. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *