Изетбеговић: Вучић је добродошао у Сарајево

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине у осмомесечном мандату Бакир Изетбеговић, поводом побједе напредњака на ванредними зборима у Србији, јавно је позвао Александра Вучића да посјети БиХ, уз поруку да је лидер Српске напредне странке добродошао у Сарајево.  Изетбеговић је рекао да, послије апсолутне побједе Вучићевог СНС-а, очекује наставак коректне политике Србије према БиХ у складу […]

среда, март 19, 2014 / 15:39

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине у осмомесечном мандату Бакир Изетбеговић, поводом побједе напредњака на ванредними зборима у Србији, јавно је позвао Александра Вучића да посјети БиХ, уз поруку да је лидер Српске напредне странке добродошао у Сарајево.

 Изетбеговић је рекао да, послије апсолутне побједе Вучићевог СНС-а, очекује наставак коректне политике Србије према БиХ у складу са изјавама које је лидер напредњака раније давао.

Први човјек трочланог шефа државе у БиХ каже да очекује и наставак европског пута Србије, који одговара БиХ, као и наставак регоналне сарадње.

Оцјенио је да је Вучић симбол "једне позитивне промјене политике", те да је у Србији, захваљујући њему, дошло до сазријевања.

"Позивам га јавно и у Босну и Херцеговину је добродошао", рекао је Изетбеговић, коментаришући Вучићеву изјаву да ће радо одазвати позиву да посјети БиХ.

Изетбеговић је у интервјуу агенцији Анадолија, који је пренио сарајевски портал Кликс.ба, рекао да мисли да ће тај позив услиједити већ за "Бизнис форум" а, како је рекао, можда и раније.

Сарајевски "Бизнис форум" је прошле године одржан половином маја.

Министар спољних послова БиХ и лидер Социјалдемократске партије Златко Лагумџија изјавио је да је апсолутна побједа Српске напредне странке Александра Вучића на ванредним парламентарним изборима у Србији велико охрабрење и побједа за будућност.

У Србији се, каже, годинама побјеђивало у бици за прошлост и преправљање прошлости, а Вучић је побједио у бици за будућност.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *