Изетбеговић троши као Комшић и Радмановић заједно

Кабинет предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића потрошио је током седам мјесеци ове године на уговорене и друге услуге готово 118.000 КМ, што је више него што су за исте намјене заједно потрошили кабинети српског и хрватског члана Предсједништва БиХ. У извјештају о утрошку средстава за текуће издатке у седам мјесеци ове године, у који је […]

уторак, август 14, 2012 / 08:08

Кабинет предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића потрошио је током седам мјесеци ове године на уговорене и друге услуге готово 118.000 КМ, што је више него што су за исте намјене заједно потрошили кабинети српског и хрватског члана Предсједништва БиХ.

У извјештају о утрошку средстава за текуће издатке у седам мјесеци ове године, у који је "Глас Српске" имао увид, наводи се да је кабинет Изетбеговића највише новца издвојио за уговорене услуге, које су коштале 64.195 марака. У извјештају није прецизирано о каквим је услугама ријеч.

На услуге репрезентације Изетбеговић и његови сарадници потрошили су 23.859 марака, а на услуге информисања 5.601 КМ.

Изетбеговић је имао и протоколарне трошкове, који су износили више од 4.930 марака, те остале услуге, које су плаћене додатних 3.050 КМ.

Кабинет хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића потрошио је у првих седам мјесеци за уговорене и друге услуге 52.624 марке.

У оквиру ових трошкова, највише новца дато је за уговорене услуге – 24.500 марака.Комшић и његови сарадници потрошили су више од 13.000 марака за репрезентацију, док су протоколарни трошкови износили око 5.790 КМ.

Кабинет хрватског члана Предсједништва БиХ потрошио је за услуге информисања око 2.750, а за услуге штампања 1.345 марака.

Када је ријеч о уговореним и другим посебним услугама, најштедљивији у првих седам мјесеци ове године био је кабинет члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојше Радмановића, који је за те сврхе издвојио 33.329 марака.

Највећа ставка у оквиру ових трошкова односи се на услуге репрезентације, за које је потрошено 20.755 марака.

Издаци за уговорене услуге износили су 5.950 КМ, услуге информисања 3.291, а за протоколарне и остале услуге нешто више од 1.000 КМ.

Предсједништво БиХ ове године на располагању има укупно осам милиона марака, а за уговорене и друге услуге намијењено је 1,16 милиона марака.0 КОМЕНТАРА

  1. Kad toliko troši mogu misliti onda koliko ima…..fuj,gade mi se. I ne samo on nego sva trojica…..puni im džepovi a jebu ovaj časni narod koji od septembra neće moći ni kruh kupiti…x-(x-(x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *